Απίθανες απαντήσεις παιδιών σε σχολικές ασκήσεις
Τις απίθανες απαντήσεις των παιδιών τους (ή των μαθητών τους) μοιράζονται συχνά γονείς και δάσκαλοι. Αντιμέτωπα με «δύσκολα» προβλήματα, τα παιδιά δεν το βάζουν κάτω και απαντούν, ξεδιπλώνοντας τη δημιουργικότητά τους.
Τις απίθανες απαντήσεις των παιδιών τους (ή των μαθητών τους) μοιράζονται συχνά γονείς και δάσκαλοι.
Αντιμέτωπα με «δύσκολα» προβλήματα, τα παιδιά δεν το βάζουν κάτω και απαντούν, ξεδιπλώνοντας τη δημιουργικότητά τους.
Δείτε παρακάτω μερικές πρωτότυπες απαντήσεις:
Η άσκηση ζητά να ονομαστούν τα σχήματα. Γιατί, όμως, να τα λένε τετράγωνα, παραλληλόγραμμα και άλλα βαρετά ονόματα; Η μαθήτρια επιλέγει διαφορετικά ονόματα: Μπομπ, Σαμ, Τέντισον, Κέιτ και Χάρι.
Γράψτε μια ιστορία με ένα μαθηματικό πρόβλημα που να δείχνει: 20 -13= 7. Ο/Η μαθητής/τρια γράφει: «Ο Μάθιου είχε 20 κοπέλες. Δυστυχώς χώρισε με τις 13 από αυτές. Πόσες κοπέλες έμειναν του Μάθιου; Ο Μάθιου έχει επτά κοπέλες».
«Γράψτε < ή >» αναφέρει ο/η δάσκαλος/α και το παιδί κάνει ακριβώς αυτό που του ζητήθηκε (περίπου).
Τις κοινωνικές του ευαισθησίες δείχνει ένα παιδί με αφορμή ένα μαθηματικό πρόβλημα. Αφού δίνει την απάντησή του λέει. «Δεν έχουν όλοι δύο πόδια». Και στη συνέχεια παραπέμπει σε ιστοσελίδα για βετεράνους πολέμου.
«Παρατήρηση» κάνει στο δάσκαλο/στη δασκάλα ένα παιδί. Στη φράση «Ο άνδρας … το σκύλο» που οι μαθητές καλούνται να επιλέξουν τη λέξη που λείπει ανάμεσα στο χαϊδεύει και το χτυπά, ο μαθητής/μαθήτρια γράφει «χαϊδεύει» και επιδεικνύει φιλοζωικά αισθήματα, συμπληρώνοντας: «Δεν πρέπει να χτυπάς σκύλους».
Ο μικρός Νικόλας κάνει μαθηματικές πράξεις, αλλά δηλώνει ευθαρσώς ότι αγνοεί τα υπόλοιπα στις διαιρέσεις του. Ερωτηθείς γιατί, λέει: «Δεν ήθελα να χάσω χρόνο με τα υπόλοιπα» και επειδή την πρώτη φορά μπορεί να μην έγινε κατανοητός, τη δεύτερη συμπληρώνει: «(Ώρα για δείπνο)»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Δεν υπάρχει γυρισμός»: Οι γυναίκες του Ιράν είναι αποφασισμένες να πετάξουν τη μαντίλα
- Χαρδαλιάς: Τα Χριστούγεννα να φέρουν φως στα σπίτια και στις καρδιές μας
- Από το χιόνι, έως τη σοκολάτα – Πώς η κλιματική κρίση «διαγράφει» τα Χριστούγεννα των παιδικών μας χρόνων
- Πενιαρόγια: «Ξέρω ότι η κατάσταση είναι δύσκολη, όλοι προσπαθούν να τη διορθώσουν»
- Ντέβον: Δύο άντρες που πήγαν για κολύμπι τα Χριστούγεννα αγνοούνται
- Το μήνυμα Δένδια για τις Άγιες Ημέρες







