Σάρωσε η ταινία «12 χρόνια Σκλάβος» στα βραβεία Spirit
Η ταινία 12 χρόνια σκλάβος του σκηνοθέτη Στιβ Μακ Κουίν σάρωσε στην απονομή των ανεξάρτητων βραβείων Spirit το Σάββατο, μία μόλις ημέρα πριν από την τελετή απονομής των Όσκαρ. Το κοινωνικό αντιρατσιστικό δράμα κέρδισε τα βραβεία καλύτερης ταινίας, καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερου σεναρίου και καλύτερης φωτογραφίας, ενώ με το βραβείο β' γυναικείου ρόλου τιμήθηκε η ηθοποιός Λουπίτα Νιόνγκο.
Η ταινία 12 χρόνια σκλάβος του σκηνοθέτη Στιβ Μακ Κουίν σάρωσε στην απονομή των ανεξάρτητων βραβείων Spirit το Σάββατο, μία μόλις ημέρα πριν από την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ.
Το κοινωνικό αντιρατσιστικό δράμα 12 χρόνια σκλάβος κέρδισε τις πέντε από τις συνολικά επτά υποψηφιότητες της στα βραβεία, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου βραβείου για την καλύτερη ταινία, την καλύτερη σκηνοθεσία, την κορυφαία ερμηνεία δεύτερου γυναικείου ρόλου για την ηθοποιό Λουπίτα Νιόνγκο, όπως επίσης στις κατηγορίες για το καλύτερο σενάριο και την καλύτερη φωτογραφία.
Ο σκηνοθέτης της ταινίας, που αφιέρωσε το βραβείο που κέρδισε στους πρωταγωνιστές της ταινίας, Τσιουέτελ Ετζιοφόρ και Μάικλ Φασμπέντερ οι οποίο αν και ήταν υποψήφιοι δεν κέρδισαν κανένα βραβείο, θεωρείται πλέον ένας από τους πιο ισχυρούς διεκδικητές για το Όσκαρ σκηνοθεσίας.
Το 12 χρόνια σκλάβος πηγαίνει στα Όσκαρ με εννέα υποψηφιότητες, μεταξύ των οποίων της καλύτερης ταινίας, της καλύτερης σκηνοθεσίας και του πρώτου αντρικού ρόλου.
Νικητές της βραδιάς στα βραβεία Spirit στις κατηγορίες πρώτου αντρικού και γυναικείου ρόλου, αντίστοιχα, ο Μάθιου Μακ Κόναχι για την ερμηνεία του στην ταινία Dallas Buyers Club και η Κέιτ Μπλάνσετ για την ταινία Blue Jasmine. Και οι δύο είναι μεταξύ των μεγάλων φαβορί για τα Όσκαρ.
Στην κατηγορία της καλύτερης ξένης ταινίας, η ταινία του σκηνοθέτη Αμπντελαντίφ Κεσίς, Η ζωή της Αντέλ με πρωταγωνίστρια την ελληνικής καταγωγής Αντέλ Εξαρχόπουλος, έκανε την έκπληξη, νικώντας την ιταλική παραγωγή La Grande Bellezza του Πάολο Σορεντίνο που θεωρείται φαβορί για τα Όσκαρ. Όμως κανένας συντελεστής της ταινίας δεν ήταν εκεί για να παραλάβει το βραβείο.
Η τελετή των βραβείων Spirit, που πραγματοποιήθηκε σε μια γιγαντιαία σκηνή στην παραλία της Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια, είναι τα αποκαλούμενα «βραβεία των φτωχών» πριν από την επίσημη μεγάλη βραδιά των βραβείων ‘Οσκαρ. Η τελετή στην παραλία γίνεται συνήθως υπό καλές καιρικές συνθήκες, αλλά φέτος οι συμμετέχοντες και οι επισκέπτες ήταν εξοπλισμένοι με ομπρέλες και μπότες βροχής, λόγω της έντονης βροχόπτωσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ρεάλ Σοσιεδάδ: Πρόληψη τραυματισμών με τεχνολογία κβαντικής έμπνευσης
- Πτώση βράχων στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου – Κλειστή η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας
- Κείτ Γουίνσλετ: Περπατώντας στο κόκκινο χαλί αγκαλιά με τον γιο της στην πρεμιέρα της ταινίας τους
- Mπαρτσελόνα: Το νέο λούτρινο της μασκότ CAT «εξαφανίστηκε» σε χρόνο-ρεκόρ
- Hellenic Train: Διακόπηκαν τα δρομολόγια στο τμήμα Λάρισα – Λειανοκλάδι λόγω της υπερχείλισης του Ενιπέα
- Πασκουάλ για την Μπαρτσελόνα και το NBA Europe: «Είμαστε στην Euroleague»



