Το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκαν Μπαρόζο και Σαμαράς
Το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και τα μέλη του Κολεγίου των Επιτρόπων, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Αθήνα για την επίσημη ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ. Σε ερώτηση για το αν η Ελλάδα θα κερδίσει κάτι από την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και για το αν το μέλλον θα είναι καλύτερο ο πρωθυπουργός τόνισε πως «τα λόγια δεν μετράνε», αλλά «μετράνε οι πράξεις και τα έργα».
Το Μουσείο της Ακρόπολης επισκέφθηκαν το πρωί της Πέμπτης ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο και τα μέλη του Κολεγίου των Επιτρόπων, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στην Αθήνα για την επίσημη ανάληψη της προεδρίας της ΕΕ.
Σε δήλωσή του, μετά την επίσκεψη, ο Αντ. Σαμαράς τόνισε πως όλοι έμειναν ενθουσιασμένοι. «Ο καθένας που μπαίνει στο μουσείο ενθουσιάζεται. Με τον καθηγητή, τον κ. Παντερμαλή, δόθηκε η ευκαιρία να έχουν μια ξενάγηση υψηλής ποιότητας. Πήγαμε στις Καρυάτιδες, είδαμε τις συντηρήσεις που γίνονται πάνω στα αγάλματα. Ξαφνιάζεσαι όταν μπαίνεις σε ένα μουσείο και βλέπεις να συντηρούν το ίδιο το μνημείο, είναι καταπληκτικό» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση αν η Ελλάδα θα κερδίσει κάτι από την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αν το μέλλον θα είναι καλύτερο, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «τα λόγια δεν μετράνε. Οι πράξεις μετράνε, τα έργα μετράνε, η στρατηγική εξόδου από την κρίση μετράει, αυτό προσπαθούμε, αυτό το κάνουμε βήμα-βήμα αλλά σταθερά».
ΣΥΡΙΖΑ: Αμετανόητος μερκελιστής ο πρωθυπουργός
«Αμετανόητο μερκελιστή» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ο ΣΥΡΙΖΑ.
Σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει ότι συμφωνεί με τον κ. Σαμαρά πως οι πράξεις είναι αυτές που μετράνε και είναι αυτές που αποδεικνύουν ότι ο πρωθυπουργός «πράττοντας ως αμετανόητος μερκελιστής, συνεχίζει στον καταστροφικό δρόμο του μνημονίου που έχει οδηγήσει την οικονομία και την κοινωνία στην καταστροφή».
Ωστόσο, τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, «ο χρόνος του λιγοστεύει για να συνεχίσει να πράττει το ίδιο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Αντόνιο Κόστα απαντά στον Τραμπ: «Η απειλή πολιτικής παρέμβασης στην ΕΕ είναι απαράδεκτη»
- Παραπέμπονται για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες στην Κρήτη – Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ επιθυμούν να παραχωρήσει το Ντονμπάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – «Σπόντες» Ευρωπαίων
- Xρυσές Σφαίρες 2026: One Battle After Another, Βουγονία και τέρατα – Όλες οι υποψηφιότητες





