Ρονάλντο, Μέσι, Ριμπερί οι φιναλίστ για τη «Χρυσή μπάλα»
Kριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι και Φρανκ Ριμπερί είναι η χρυσή τριάδα που επιλέχτηκε τελικά για την διεκδίκηση της «Χρυσής μπάλας», η οποία θα παρουσιαστεί 13 Ιανουαρίου 2014 στη Ζυρίχη. Επίσης, η FIFA περιόρισε στους τρεις τις επιλογές για τον κορυφαίο προπονητή της χρονιάς, με τους... φιναλίστ να είναι οι Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Γιουπ Χάινκες και Γιούργκεν Κλοπ. Τέλος, για το κορυφαίο γκολ της χρονιάς, εκτός τελικής τριάδας έμεινε το ανάποδο ψαλίδη του Παναγιώτη Κονέ, και το βραβείο θα διεκδικήσουν οι Ιμπραΐμοβιτς, Μάτιτς και Νεϊμάρ.
Kριστιάνο Ρονάλντο, Λιονέλ Μέσι και Φρανκ Ριμπερί είναι η χρυσή τριάδα που επιλέχτηκε τελικά για την διεκδίκηση της «Χρυσής μπάλας», η οποία θα παρουσιαστεί 13 Ιανουαρίου 2014 στη Ζυρίχη, όπου θα ανακοινωθεί παράλληλα και η καλύτερη ενδεκάδα για το 2013.
Ο Μέσι είναι ο κάτοχος της συγκεκριμένης διάκρισης, την οποία έχει κατακτήσει τέσσερις φορές στην καριέρα του, ωστόσο φέτος δεν διάγει μια το ίδιο καλή σεζόν, λόγω των επανειλημμένων προβλημάτων τραυματισμού που αντιμετωπίζει.
Έτσι, ο Αργεντινός άσος της Μπαρτσελόνα δεν φαντάζει φαβορί για τη «Χρυσή Μπάλα» απέναντι στον Φρανκ Ριμπερί, ο οποίος κατέκτησε την περυσινή σεζόν το τρεμπλ με την Μπάγερν Μονάχου, αλλά και στον Κριστιάνο Ρονάλντο, που πραγματοποιεί πολύ καλές εμφανίσεις από την έναρξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, τόσο με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, όσο και με αυτή της εθνικής Πορτογαλίας.
Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς τελικά δεν έχει θέση στο τελικό βάθρο αυτή τη σεζόν.
Οι τρεις προπονητές
Επίσης, η FIFA περιόρισε στους τρεις τις επιλογές για τον κορυφαίο προπονητή της χρονιάς, με τους… φιναλίστ να είναι οι Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, Γιουπ Χάινκες και Γιούργκεν Κλοπ.
Ο Σκωτσέζος τεχνικός ολοκλήρωσε μία σπουδαία καριέρα κατακτώντας το πρωτάθλημα με τη Μαν. Γιουνάιτεντ. Ο Γερμανός προπονητής οδήγησε την Μπάγερν στην κατάκτηση του τρεμπλ, ενώ ο συμπατριώτης του θεωρείται αναμορφωτής της Ντόρτμουντ.
Στην αρχική λίστα υποψηφίων ήταν επίσης οι Κάρλο Αντσελότι, Ράφα Μπενίτεθ, Αντόνιο Κόντε, Ζοσέ Μουρίνιο, Λουίς Φελίπε Σκολάρι και Αρσέν Βενγκέρ.
Το συγκεκριμένο βραβείο μετρά μόλις τρία χρόνια ζωής. Το 2010 νικητής ήταν ο Ζοσέ Μουρίνιο, το 2011 ο Πεπ Γκουαρντιόλα και το 2012 ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε.
Το κορυφαίο γκολ
Τέλος, για το κορυφαίο γκολ της χρονιάς, εκτός τελικής τριάδας έμεινε το ανάποδο ψαλίδη του Παναγιώτη Κονέ, και το βραβείο θα διεκδικήσουν οι Ιμπραΐμοβιτς, Μάτιτς και Νεϊμάρ.
Παρακολουθείστε εδώ τα γκολ των τριών φιναλίστ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αλ Τσαντίρι Νιουζ: Το μεγάλο φινάλε έρχεται την Τρίτη 2 Ιουνίου
- Θεσσαλονίκη: 25χρονος μπήκε στο μαγαζί 52χρονης, της έδειξε ερωτικό βίντεο και τη χτύπησε
- Ασυνήθιστη μεταμόσχευση δημιούργησε πειραματόζωα που φωτοσυνθέτουν με τα μάτια
- Γιώργος Μπαρτζώκας, η φαντασία στην εξουσία
- Ξεκινά η ψηφιοποίηση των Αρχείων της Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Παπάγου–Χολαργού
- Φιόγκοι, τολμηρές εμφανίσεις και παραβάσεις των κανόνων – Η τελετή λήξης στο κόκκινο χαλί των Καννών






