Και οι Βρετανοί «κρυφάκουγαν» στο Βερολίνο, υποστηρίζει δημοσίευμα
Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών GCHQ φέρεται να ακολουθούσε το παράδειγμα της «αδελφής» NSA και στις παρακολουθήσεις από την πρεσβεία της στο Βερολίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα που επικαλείται γνώση των εγγράφων του Σνόουντεν. Το κτίριο της βρετανικής πρεσβείας στη γερμανική πρωτεύουσα είναι δίπλα από το κτίριο της αμερικανικής, και οι παρακολουθήσεις γίνονταν, όπως υποστηρίζεται, από εγκατάσταση που μοιάζει με σκηνή στην οροφή του κτιρίου.
Η βρετανική υπηρεσία πληροφοριών GCHQ φέρεται να ακολουθούσε το παράδειγμα της «αδελφής» NSA και στις παρακολουθήσεις από την πρεσβεία της στο Βερολίνο, σύμφωνα με δημοσίευμα που επικαλείται γνώση των εγγράφων του Σνόουντεν.
Ο βρετανικός Independent αναφέρει την Τρίτη, επικαλούμενoς γνώση των εγγράφων, πως η βρετανική υπηρεσία είχε εγκαταστήσει «σταθμό» υποκλοπής επικοινωνιών στην οροφή της πρεσβείας στη γερμανική πρωτεύουσα.
Το κτίριο της βρετανικής πρεσβείας στη γερμανική πρωτεύουσα είναι δίπλα από το κτίριο της αμερικανικής (δύο βήματα από τη Βουλή και την καγκελαρία), και οι παρακολουθήσεις γίνονταν, όπως υποστηρίζεται, από εγκατάσταση που μοιάζει με σκηνή στην οροφή του κτιρίου.{{{ map }}}
ΟIndependent υποστηρίζει πως ο σταθμός ήταν αυτή η εγκατάσταση, που δεν φαίνεται εύκολα από τον δρόμο και έχει κυλινδρικό σχήμα, ενώ το εξωτερικό της περίβλημα μοιάζει με τις παλιές (εκτός λειτουργίας πλέον) σφαίρες παρακολούθησης που είχαν εγκατασταθεί στη γερμανική επικράτεια μεταπολεμικά.
Εκπρόσωπος του βρετανικού πρωθυπουργού γραφείου αρνήθηκε να σχολιάσει τις αναφορές, λέγοντας πως η Ντάουνινγκ Στριτ «δεν σχολιάζει ζητήματα πληροφοριών».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ΚΝΕ για τα 17 χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου
- Μπράιτον: Εκτός για μήνες ο Τζίμας
- Οκτώ σκάφη προσδέθηκαν για πρώτη φορά ταυτόχρονα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό
- Νέα Ζηλανδία: Ύστερα από αναμονή ημερών ανακτήθηκε αυγό Φαμπερζέ που είχε… καταπιεί κλέφτης
- Χρόνος, φθορά, αμφισβήτηση, φιλοσοφία: Ο εικαστικός κόσμος της Λυδίας Δαμπασίνα είναι φτιαγμένος από ερωτήματα
- Αγρίνιο: Τρεις 13χρονες συνελήφθησαν για μπούλινγκ σε συμμαθήτριά τους
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Τα καλά από το σκάσιμο μιας «φούσκας» πολλών τρισ. ευρώ
- Ολυμπιακός: Αυτή είναι η αποστολή για το ματς με τον ΟΦΗ (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442