
Τετράωρη στάση εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών στην Αττική
Με κινητοποιήσεις απαντούν στο καθεστώς της κινητικότητας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς ανακοινώθηκαν τα οκτώ νοσηλευτικά ιδρύματα που αλλάζουν χρήση. Για την Παρασκευή, οι νοσοκομειακοί γιατροί έχει προγραμματίσει τετράωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.
Με κινητοποιήσεις απαντούν στο καθεστώς της κινητικότητας οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς ανακοινώθηκαν τα οκτώ νοσηλευτικά ιδρύματα που αλλάζουν χρήση. Για την Παρασκευή, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας έχει προγραμματίσει τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.
Τα νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση είναι τα Πολυκλινική, Αμαλία Φλέμινγκ, Πατησίων, Αγία Βαρβάρα, Σπηλιοπούλειο στην Αθήνα και Ειδικών Παθήσεων, Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων και «Παναγιά» στην Θεσσαλονίκη.
Η διαδικασία της κινητικότητας των υπαλλήλων των εν λόγω νοσοκομείων θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ώς τις 15 Σεπτεμβρίου, ως εκ τούτου θα πρέπει να μετακινηθούν και οι ασθενείς που
νοσηλεύονται σε αυτά.
Από χθες, Πέμπτη, τα συγκεκριμένα νοσοκομεία δεν συμμετέχουν στις εφημερίες, ενώ αλλάζει και το σύστημα εφημεριών, καθώς έως τις 15 Σεπτεμβρίου θα εφημερεύουν όλα τα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου σε 24ωρη βάση κάθε τρεις εργάσιμες ημέρες, ενώ στις εφημερίες θα συμμετάσχουν και τα στρατιωτικά νοσοκομεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βέροια: Σε κρίσιμη κατάσταση ο 7χρονος που τραυματίστηκε σε πάρκο – Τον εντόπισε περαστικός
- Απίθανο γκολ στην Κροατία μέσω… λακούβας (vid)
- ΣΥΡΙΖΑ: Οι κτηνοτρόφοι στη Λέσβο πληρώνουν την κυβερνητική ανεπάρκεια
- Η ακρίβεια καλπάζει, η κυβέρνηση… μελετά τα μέτρα που πρέπει να παρθούν
- Ο Γιώργος Κοροπούλης και οι «Αναμνήσεις από τη ζωή του Παπαδιαμάντη» ως αντίδοτο στη γενικευμένη λήθη
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Για την πρόκριση οι «πράσινες», για να μείνουν στο κόλπο οι «ερυθρόλευκες»
- Θεσσαλονίκη: Aπολογείται σήμερα ο 19χρονος που ήταν παρών στη δολοφονία του Κλεομένη στη Καλαμαριά
- Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο μπερές της «Υπολοχαγού Νατάσσα» έγινε έκθεμα σε μουσείο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442