Τον διευθυντή των Μπολσόι «καρατόμησε» η ρωσική κυβέρνηση
Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απομάκρυνση από το θέατρο Μπολσόι του διευθυντή του θεάτρου, Ανατόλι Ικσάνοφ, μετά από σειρά σκανδάλων που έχουν πλήξει τα διάσημα ρωσικά μπαλέτα, ανάμεσά τους και εκείνο της επίθεσης με οξύ κατά του Σ.Φιλίν. Καθήκοντα διευθυντή θα αναλάβει ο Βλαντιμίρ Γιούριν.
Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε την απομάκρυνση από το θέατρο Μπολσόι του διευθυντή του θεάτρου, Ανατόλι Ικσάνοφ, μετά από σειρά σκανδάλων που έχουν πλήξει τα διάσημα ρωσικά μπαλέτα.
Καθήκοντα διευθυντή θα αναλάβει ο Βλαντιμίρ Γιούριν.
Ανάμεσα στα σκάνδαλα που έπληξαν τη θητεία του Ικσάνοφ ήταν και η επίθεση με οξύ στον Σεργκέι Φιλίν, καλλιτεχνικό διευθυντή των μπαλέτων.
Η επίθεση αυτή αποκάλυψε αντιπαλότητες και διαμάχες μέσα στο ιστορικό θέατρο.
Μάλιστα, ο Ανατόλι Ικσάνοφ αντάλλαξε κατηγορίες με τον χορευτή Νικολάι Τσισκαρίντζε, για τον οποίο είπε ότι «το σκηνικό που οδήγησε στην τραγωδία (της επίθεσης κατά του Φιλίν) ήταν η λασπολογία προς το θέατρο και το προσωπικό του, οι συνεχείς ίντριγκες και η βεβαιότητα του (Νικολάι Τσισκαρίντζε) για την ατιμωρησία του».
Ο Βλαντίμιρ Γιούριν ήταν μέχρι σήμερα διευθυντής του θεάτρου Στανισλάφσκι-Νεμίροβιτς-Νταντσένκο της Μόσχας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Super Mario Galaxy» – Μια ταινία χειρότερη από την τεχνητή νοημοσύνη
- Le Monde: Η συντηρητική ελληνική κυβέρνηση κλυδωνίζεται από τα σκάνδαλα – Ανασχηματισμός έκτακτης ανάγκης
- Πανσερραϊκός – Αστέρας Τρίπολης 0-0: «Χ»αμένοι και οι δύο
- Ισπανία: Η σιδηροτροχιά όπου συγκρούστηκαν τα δύο τρένα είχε σπάσει μια μέρα πριν το θανατηφόρο δυστύχημα
- Παναθηναϊκός: Πρωτοκλασάτο «6» και Τριάντης για τη μεσαία γραμμή
- ΗΠΑ vs Ιράν: Ο «λογαριασμός» ενός αδιέξοδου πολέμου




