Πολύ κακό το άνοιγμα του «Μοναχικού Καβαλάρη» στις ΗΠΑ
Τουλάχιστον απογοητευτικό -και κατ' άλλους καταστροφικό- το άνοιγμα του Μοναχικού Καβαλάρη στις ΗΠΑ. Από την Τετάρτη έως την Κυριακή, η υψηλού προϋπολογισμού ταινία της Ντίσνεϊ με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ, συγκέντρωσε 48,94 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικάνικο box office (και ενώ μεσολαβούσε η αργία της 4ης Ιουλίου).
Τουλάχιστον απογοητευτικό -και κατ’ άλλους καταστροφικό- το άνοιγμα του Μοναχικού Καβαλάρη στις ΗΠΑ.
Από την Τετάρτη έως την Κυριακή, η υψηλού προϋπολογισμού ταινία της Ντίσνεϊ με πρωταγωνιστή τον Τζόνι Ντεπ, συγκέντρωσε 48,94 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικάνικο box office (και ενώ μεσολαβούσε η αργία της 4ης Ιουλίου).
Δεν κατάφερε, δηλαδή, να σπάσει το φράγμα των 50 εκατομμυρίων δολαρίων και έμεινε πολύ μακριά από τις προβλέψεις της Ντίσνεϊ που μιλούσαν για 65 εκατομμύρια δολάρια.
Η ταινία θεωρείτο «χρυσάφι» για το box-office, καθώς συνδύαζε τα ταλέντα της ομάδας των Πειρατών της Καραϊβικής: στην παραγωγή ο Τζέρι Μπρουκχάιμερ, στη σκηνοθεσία ο Γκορ Βερμπίνκσι και στον πρωταγωνιστικό ρόλο ο Τζόνι Ντεπ.
Αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, η ταινία δεν τα πήγε καλά. Συγκέντρωσε 24,3 εκατομμύρια δολάρια, γεγονός που φέρνει τα έσοδά της στα 73, 2 εκατομμύρια δολάρια για τις πρώτες ημέρες προβολής της.
Το γεγονός αυτό δεν θα ήταν τόσο κακό εάν η ταινία δεν είχε κοστίσει 220 εκατομμύρια δολάρια. Τώρα, εκτιμούν αναλυτές, θα πασχίσει να καλύψει ακόμα και τα έξοδά της.
To Lone Ranger σίγουρα δεν είναι τόσο κακή ταινία όσο υποδεικνύει η κακή της πορεία στο box office. Είναι δύσκολο να εκτιμηθεί τι έφταιξε, σίγουρα πάντως δεν βοήθησαν οι κακές κριτικές και το γεγονός ότι πρόκειται για την αναβίωση ενός ήρωα που μετρά πλέον 80 χρόνια.
«Αισθανθήκαμε ότι όλα τα υλικά ήταν εκεί» είπε ο Ντέιβ Χόλις εκ μέρους της Ντίσνεϊ. «Φυσικά και ελπίζαμε η ταινία να ενδιαφέρει ένα μεγαλύτερο κοινό» πρόσθεσε.
Αντιθέτως, η ταινία Εγώ, ο Απαισιότατος 2 σημείωσε τεράστια εμπορική επιτυχία. Κόστισε 76 εκατομμύρια δολάρια για να φτιαχτεί και απέσπασε τις πρώτες ημέρες προβολής της (Τετάρτη έως Κυριακή) 142,1 εκατομμύρια δολάρια.
Αντίστοιχα καλή ήταν και η πορεία του στο διεθνές box office, όπου συγκέντρωσε άλλα 88,8 εκατομμύρια δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βούτσιτς: Στο Ιράν γίνεται αυτό που έγινε το 1999 στην Γιουγκοσλαβία
- Ηρακλής: Οι πανηγυρισμοί των «κυανόλευκων» για την άνοδο στη Super League (vids)
- Ιράν: Ο Χαμενεΐ είναι ζωντανός «εξ όσων γνωρίζω», λέει ο ΥΠΕΞ Αραγτσί – Η Τεχεράνη επιθυμεί την «αποκλιμάκωση»
- Super League 2: Αναγέννηση Καρδίτσας – Ηρακλής 0-1: Επέστρεψε και μαθηματικά στα «σαλόνια» ο Γηραιός!
- Γιώργος Μαζωνάκης: Εμφανίστηκε με μουστάκι στη σκηνή
- Ντουμπάι: Ισχυρή έκρηξη σε συγκρότημα ξενοδοχείων – Αναφορές για υπολείμματα αναχαιτισμένου πυραύλου [βίντεο]


