Παρεμβολές σε συχνότητα της EBU καταγγέλλουν τεχνικοί της ΕΡΤ
Τεχνικοί της ΕΡΤ καταγγέλλουν ότι έγιναν παρεμβολές στην ψηφιακή επίγεια συχνότητα 48, από όπου εξέπεμπαν το απεργιακό τους πρόγραμμα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Τη συχνότητα είχε παραχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU). Το βράδυ φτάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος της EBU.
Τεχνικοί της ΕΡΤ καταγγέλλουν ότι έγιναν παρεμβολές στην ψηφιακή επίγεια συχνότητα 48, από όπου εξέπεμπαν το απεργιακό τους πρόγραμμα οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ.
Τη συχνότητα είχε παραχωρήσει η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) και αρχικά αφορούσε περιοχές των βορειοανατολικών προαστίων.
Το βράδυ φτάνει στην Αθήνα ο πρόεδρος της EBU.
Το πρόγραμμα που εκπέμπεται από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, μεταδίδεται μέσω της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης.
Η EBU είχε ενημερώσει τους εργαζόμενους ότι προσφέρει την υπηρεσία Eurovision News Exchange που έχει έδρα τη Γενεύη, προκειμένου να μεταδίδεται το live streaming της ενημερωτικής εκπομπής των εργαζομένων της ΕΡΤ.
Στην ιστοσελίδα της, η Ένωση αναφέρει ότι οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ «συνεχίζουν να παράγουν και να μοιράζονται με το κοινό τα νέα της ιστορίας τους» και υπογραμμίζεται ότι «η EBU αναμεταδίδει μέσω δορυφόρου τη δημόσια υπηρεσία, παρέχοντας πρόσβαση στο περιεχόμενο των ειδήσεων στο ευρωπαϊκό κοινό».
Επιπλέον, τονίζεται ότι «συνεργεία της ΕΡΤ μαγνητοσκοπούν τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για το κλείσιμο του σταθμού αλλά και τις εκδηλώσεις συμπαράστασης του απλού κόσμου στους εργαζόμενους» οι οποίες επίσης προβάλλονται από την ιστοσελίδα της EBU.
Για να δείτε το πρόγραμμα της ΕΡΤ, μέσω EBU, επισκεφθείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www3.ebu.ch/cms/fr/sites/ebu/contents/news/2013/06/monitor-ert-online.html
Υπενθυμίζεται ότι με επιστολή της στον Αντώνη Σαμαρά, η EBU κάλεσε την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφασή της για το κλείσιμο της ΕΡΤ.
«Η ύπαρξη των δημόσιων μέσων και η ανεξαρτησία τους όσον αφορά την κυβέρνηση βρίσκονται στην καρδιά των δημοκρατικών κοινωνιών» υπογραμμίζει η EBU.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- LIVE: Μπάγερν Μονάχου – Σπόρτινγκ Λισαβόνας
- Δεν έχει ελληνικό δίπλωμα οδήγησης ο Στέφανος Τσιτσιπάς
- Καϊράτ – Ολυμπιακός 0-1: Κυρίαρχοι και «ζωντανοί» για πρόκριση οι ερυθρόλευκοι (vids)
- Δύο δοκάρια για τον Ολυμπιακό μετά το γκολ (vids)
- «Δεν χρησιμοποιούμε πλαστικές σφαίρες» λέει η ΕΛ.ΑΣ. – Οι καταγγελίες των κτηνοτρόφων στην Κρήτη
- Μπροστά στο σκορ ο Ολυμπιακός με υπέροχο γκολ του Ζέλσον (vid)
- ΕΟΠΥΥ: Προφυλακιστέος ο φαρμακοποιός που κατηγορείται ότι εξέδωσε χιλιάδες πλαστές συνταγές
- Νέα σωτήρια επέμβαση του τερματοφύλακα της Καϊράτ σε σουτ του Τσικίνιο (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 09.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/astronomy-3094066_1920-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442