Σάλος για την καταδίκη στην Κίνα συγγενή Νομπελίστα ειρήνης
Σε 11 χρόνια φυλάκιση καταδίκασε κινεζικό δικαστήριο τον γαμπρό του φυλακισμένου νομπελίστα, Λιου Σιαμπό, με την κατηγορία της οικονομικής εξαπάτησης ενός άνδρα, με το ποσό των τριών εκατομμυρίων γουάν. Οι υποστηρικτές του Λιού Σιαμπό, βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης το 2010, λένε ότι η υπόθεσή ήταν χαλκευμένη με σκοπό να πλήξουν περισσότερο την οικογένεια του Λιού Σιαμπό.
Σε 11 χρόνια φυλάκιση καταδίκασε κινεζικό δικαστήριο τον γαμπρό του φυλακισμένου νομπελίστα, Λιου Σιαμπό, με την κατηγορία της απάτης.
Το δικαστήριο στην πόλη Χουαιρού, βορειοανατολικά του Πεκίνου, καταδίκασε τον Λιου Χούι διευθυντή σε μια εταιρεία real estate με έδρα στην πόλη Σεντζέν, με την κατηγορία της οικονομικής εξαπάτησης ενός άνδρα, με το ποσό των τριών εκατομμυρίων γουάν.
Ο δικηγόρος υπεράσπισης του Λιού Χούι δήλωσε ότι η ποινή που του επιβλήθηκε είναι εντελώς δυσανάλογη σε σχέση με τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Τόνισε, επίσης, ότι θα έπρεπε να αντιμετωπιστεί ως μία αστική διαφορά και όχι ως ποινική υπόθεση.
Οι υποστηρικτές του Λιού Σιαμπό, βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης το 2010, λένε ότι η υπόθεσή ήταν χαλκευμένη με στόχο να αποσπάσει την αυξημένη προσοχή της κοινής γνώμης από την σύζυγο του Λίου Σιαμπάο, τη Λιού Σία, η οποία παραμείνει σε κατ ‘οίκον περιορισμό χωρίς να έχει καταδικαστεί για κάποιο αδίκημα.
Η καταδίκη του γαμπρού του φυλακισμένου νομπελίστα έρχεται την ώρα που ο κινέζος πρόεδρος βρίσκεται στις ΗΠΑ για συνομιλίες με τον Μπαράκ Ομπάμα, σε μία συνάντηση κορυφής κατά την οποία η αμερικανική πλευρά τονίζει ότι θα βρεθεί στο επίκεντρο το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Ο Λίου Σιαομπό διανοούμενος και αντικαθεστωτικός, είχε λάβει μέρος στην εξέγερση υπέρ της Δημοκρατίας το 1989 στην Πλατεία Τιενανμέν, μια εξέγερση που συνθλίφτηκε από τον κινεζικό στρατό. Φυλακίστηκε για 11 χρόνια, το 2009 με την κατηγορία της οργάνωσης ανατροπής του πολιτικού μονοκομματισμού.
Στη σύζυγό του, Λιού Σία σπάνια επιτρέπεται να εξέλθει από το σπίτι της και σχεδόν ποτέ δεν της επιτρέπεται να δέχεται επισκέπτες, παρότι δεν έχει καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ
- Ο CEO της Magnum συμμαχεί με τον Κένεντι για μια «πιο υγιή Αμερική»
- Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]
- Νέες απαγωγές στη Νιγηρία – Κακοποιοί απήγαγαν χωρικούς και ζητούν λύτρα
- Η Χαμάς είναι έτοιμη να παραδώσει τα όπλα της σε μια παλαιστινιακή αρχή, «αν σταματήσει η κατοχή»
- Οι ΗΠΑ θέτουν προς πώληση 250 τεθωρακισμένα στην Πολωνία για… 1 δολάριο!
- Η Ιαπωνία προς μια νέα πυρηνική εποχή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 07.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/milky-way-4006343_1920-1-315x220.jpg)








![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-140x85.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-109x85.jpg)
![Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/jinim-3-315x220.jpg)


![Τουλάχιστον 23 νεκροί εξαιτίας πυρκαγιάς σε νυχτερινό κέντρο στην Ινδία στο κρατίδιο της Γκόα [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/goa-fire-315x220.jpg)



























![Επιθέσεις σε σιδηροδρομικό σταθμό και άλλες υποδομές στην Ουκρανία [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/photo_5305686788993126405_x-315x220.jpg)














Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442