Σε απολογία καλούνται 13 πρώην στελέχη της μητρικής Siemens
Πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens Γερμανίας καλούν σε απολογία οι εφέτες ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση των λεγομένων «μαύρων ταμείων» της εταιρείας. Οι κλήσεις αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και σχετίζονται με το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του και όλες τις μεταγενέστερες επεκτάσεις της.
Πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens Γερμανίας καλούν σε απολογία οι εφέτες ανακριτές που διερευνούν την υπόθεση των λεγομένων «μαύρων ταμείων» της εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ανακριτές Μαρία Νικολακέα, Γιάννης Φιοράκης και Νίκος Πιπιλίγκας απέστειλαν κλήσεις για απολογία σε 13 πρώην στελέχη της μητρικής εταιρείας, της περιόδου 1998 έως 2004.
Μεταξύ αυτών, που πλέον καθίστανται κατηγορούμενοι, είναι ο πρώην πρόεδρος της Siemens, δύο πρώην μέλη του κεντρικού συμβουλίου και υψηλόβαθμα στελέχη του τομέα τηλεπικοινωνιών.
Οι κλήσεις αφορούν τα αδικήματα της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και σχετίζονται με το σκέλος της υπόθεσης που αφορά τη σύμβαση 8002 του ΟΤΕ για την ψηφιοποίηση των κέντρων του και όλες τις μεταγενέστερες επεκτάσεις της.
Οι εφέτες ανακριτές ζητούν από τα 13 πρόσωπα να εμφανιστούν μέσα στο επόμενο διάστημα (Ιούνιο- Ιούλιο) γιατί, σε αντίθετη περίπτωση, προτίθενται να εκδώσουν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Η La Liga πάει τους παίκτες στα δικαστήρια
- «Καραγκιόζη… Χάσαμε τον Αϊ Βασίλη!»: Με τη Ματίνα Νικολάου στο θέατρο Σκιών του Π. Χατζηαναγνώστου
- Γιατί η πολιτική φαντασία έχει πεθάνει – και πώς να την αναστήσουμε
- Ποιοι δρόμοι έχουν κλείσει στην Αττική λόγω της κακοκαιρίας Byron
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής σε κλίμα κακοκαιρίας
- Κακοκαιρία Byron: Κλειστά τα διόδια Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο – Ταλαιπωρία για εκατοντάδες οδηγούς
- Προπονήσεις: Γιατί είναι πιο δύσκολες τον χειμώνα;
- Τα SOS της τελευταίας στιγμής για το επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία – Τα ποσά που θα δοθούν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442