Ισπανός δικαστής κρατά μακριά από το Παλάτι το οικονομικό σκάνδαλο
Μπλόκο βάζει Ισπανός δικαστής στην απόφαση άλλου λειτουργού να καλέσει την κόρη του Χουάν Κάρλος για εξηγήσεις στη δικαιοσύνη σχετικά με το οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο σύζυγός της.
Μπλόκο βάζει Ισπανός δικαστής στην απόφαση άλλου λειτουργού να καλέσει την κόρη του Χουάν Κάρλος για εξηγήσεις στη δικαιοσύνης σχετικά με το οικονομικό σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκεται ο σύζυγός της.
Ο συγκεκριμένος δικαστής που ερευνά αποκλειστικά την υπόθεση του σκανδάλου εκτιμά ότι τα στοιχεία δεν είναι επαρκή, προκειμένου να κληθεί η πριγκίπισσα Χριστίνα με την ιδιότητα της υπόπτου.
Υπενθυμίζεται ότι η κόρη του βασιλιά της Ισπανίας έλαβε την κλήση για κατάθεση στις 27 Απριλίου από την εισαγγελική αρχή των Βαλεαρίδων Νήσων, εκεί όπου βρισκόταν η έδρα της υπό εξέτασης επιχείρησης.
Ο σύζυγος της πριγκίπισσας ερευνάται για υπόθεση διασπάθισης περίπου 6 εκατ. ευρώ από δημόσια κονδύλια, μέσω μη κερδοσκοπικής εταιρείας της οποίας προΐστατο.
Το διάστημα 2004-2006 υπήρξε πρόεδρος του Ινστιτούτου Νόος, το οποίο διοργάνωνε παραθεριστικές και αθλητικέ εκδηλώσεις στις Βαλεαρίδες Νήσους.
Ο ίδιος και ο συνέταιρός του, Ντιέγκο Τόρες, φέρονται ύποπτοι για υπερχρέωση των υπηρεσιών που παρείχαν, προκειμένου να απαλλάσσονται από φόρους και να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα.
Η συζυγός του κλήθηκε να καταθέσει επειδή το επίμαχο διάστημα εργαζόνταν ως εκπρόσωπος Τύπου του Ινστιτούτου και με αυτή της την ιδιότητα εμφανιζόταν σε όλες τις δραστηριότητές του.
Κατά συνέπεια -σύμφωνα με το σκεπτικό του δικαστή- ενδέχεται να διευκόλυνε τις υπό διερεύνηση κατηγορίες.
Ωστόσο, από την αρχή η αρμόδια δικαστική υπηρεσία για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος είχε εκφράσει αντιρρήσεις για την κίνηση αυτή, δεδομένου ότι η ιδιότητα της πριγκίπισσας ήταν γνωστή στις Αρχές και παλαιότερα, όταν δεν είχε ποτέ τεθεί θέμα κλήσης της για κατάθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις
- Νότια Κορέα: 10 νεκροί και 60 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων
- Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την ευκαιρία
- Γιορτή σήμερα 21 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]
- Χέιζ-Ντέιβις: «Eίναι ομάδα του Λεσόρ και του Ναν, έκανα ό,τι μπορούσα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442