Bazaar βιβλίων στο Μουσείο Μπενάκη
Bazaar βιβλίων διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη στο Κτήριο της Οδού Πειραιώς από την Πέμπτη 4 μέχρι και την Κυριακή 7 Απριλίου. Θα διατεθούν 230 τίτλοι που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο με έκπτωση 50% και 70% επί της τιμής πωλήσεώς τους.
Bazaar βιβλίων διοργανώνει το Μουσείο Μπενάκη στο Κτήριο της Οδού Πειραιώς από την Πέμπτη 4 μέχρι και την Κυριακή 7 Απριλίου.
Στη διάρκειά του θα διατεθούν 230 τίτλοι που έχουν εκδοθεί από το Μουσείο με έκπτωση 50% και 70% επί της τιμής πωλήσεώς τους.
Είναι η πρώτη φορά που ένας τόσο μεγάλος αριθμός βιβλίων θα διατεθεί σε προσφορά.
Οι θεματικές των εκδόσεων καθρεφτίζουν τη φυσιογνωμία, τα ενδιαφέροντα και τις δραστηριότητες του Μουσείου Μπενάκη και εκτείνονται από την Κλασική Ελλάδα, τον Βυζαντινό πολιτισμό, τη Λαογραφία, τη Νεοελληνική Ζωγραφική, τη Γλυπτική και την Σύγχρονη Τέχνη, μέχρι τη Φωτογραφία και την Αρχιτεκτονική.
Ανάμεσα στα βιβλία που θα διατεθούν ενδεικτικά είναι: Αθήνα 1839-1900. Φωτογραφικές μαρτυρίες, Ghika και η Ευρωπαϊκή Πρωτοπορία του Μεσοπολέμου, Νικόλαος Τομπάζης (1894-1986). Ινδίες – Ελλάδα, Κώστας Τσόκλης, Ο κόσμος του Διονύση Φωτόπουλου, Κώστας Μπαλάφας. Φωτογραφικό Οδοιπορικό στο Άγιον Όρος, Η φωτογράφος Βούλα Παπαϊωάννου κ.ά.
Το bazaar θα πραγματοποιείται τις ώρες λειτουργίας του Μουσείου (Πέμπτη, Κυριακή: 10:00-18:00, Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 – 22:00).
Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου Μπενάκη ετοίμασε ειδικά για το bazaar, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου, από τις 12:00 έως τις 15:00, μια εκπαιδευτική δραστηριότητα για παιδιά με θέμα «Παίζοντας με την Παλιά Αθήνα».
Τα παιδιά εξερευνούν το πλούσιο υλικό δύο μουσειοσκευών για την ζωή της παλιάς Αθήνας (1833-1933) και με αυθεντικά παλιά αντικείμενα, αφίσες, φωτογραφίες και ήχους, μπροστά σ’ ένα αληθινό αθηναϊκό σκηνικό, ζωντανεύουν την καθημερινότητα των παλιών Αθηναίων, τα στέκια, τη διασκέδαση, τα επαγγέλματα και τα παιχνίδια τους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κρήτη: Κινητοποίηση στο Ρέθυμνο από αγρότες και κτηνοτρόφους – Μοίρασαν κρεατόσουπα στους πολίτες
- Αηδία κι απόλαυση – Το ελβετικό τυρί που μυρίζει σαν βρώμικη κάλτσα και λατρεύεται τις γιορτές
- Πολλές ημερομηνίες, μία Πρωτοχρονιά – Πώς και πότε γιορτάζουν την αλλαγή του χρόνου ανά τον κόσμο
- Προπονητής Μπράιτον για Κωστούλα: «Είμαι ικανοποιημένος με την εξέλιξή του»
- Νέα Υόρκη: Ακραία χιονοθύελλα «σαρώνει» την πόλη – Πάνω από 1.600 ακυρώσεις πτήσεων, προβλήματα στους δρόμους
- Ναυάγιο τουριστικού σκάφους στην Ινδονησία: Αγνοείται τετραμελής οικογένεια από την Ισπανία




