Έκρηξη σε τέμενος της Δαμασκού, νεκρός ιερωμένος του καθεστώτος
Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε έκρηξη που σημειώθηκε την Πέμπτη σε τέμενος στο κέντρο της πρωτεύουσας της Συρίας. Ανάμεσα στα θύματα, φιλοκαθεστωτικός σουνίτης ιερωμένος με επιρροή, υποστηρικτής επί μακρόν του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ που έκανε συχνά τηλεοπτικά κηρύγματα. Για «τρομοκρατική επίθεση αυτοκτονίας» κάνει λόγο το καθεστώς.
Τουλάχιστον 42 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε την Πέμπτη σε τέμενος στο κέντρο της πρωτεύουσας της Συρίας. Ανάμεσα στα θύματα, φιλοκαθεστωτικός σουνίτης ιερωμένος με επιρροή, υποστηρικτής επί μακρόν του προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ που έκανε συχνά τηλεοπτικά κηρύγματα
Πρόκειται για τον Μοχάμεντ αλ-Μπούτι, που «έγινε μάρτυρας σε τρομοκρατική επίθεση», όπως μετέδωσε το επίσημο συριακό πρακτορείο ειδήσεων Sana.
Τα κρατικά δίκτυα ανέφεραν ότι επρόκειτο για επίθεση αυτοκτονίας και μετέδωσαν πλάνα από νεκρούς και τραυματίες στον τόπο της έκρηξης στο τέμενος Ιμάν. Ανέφεραν, επίσης, ότι μεταξύ των νεκρών είναι και ο εγγονός του ιερωμένου.
Το Reuters επικαλείται μαρτυρίες κατοίκων από την περιοχή που αναφέρουν πως η επίθεση ενδέχεται να οφείλεται σε ρίψη όλμου, ο οποίος εξερράγη κοντά σε ένα γραφείο πολιτικού κόμματος.
Το εδρεύων στη Βρετανία Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο για τουλάχιστον 15 νεκρούς.
Οι αντιπολιτευόμενες τοπικές Επιτροπές Συντονισμού ανέβασαν τον αριθμό των νεκρών στους 20 και ανέφεραν ότι την ώρα της έκρηξης η περιοχή βρισκόταν «υπό τον πλήρη έλεγχο των δυνάμεων του καθεστώτος».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πυροβολισμοί κοντά στην Αστυνομική Διεύθυνση Λάρνακας – Εντοπίστηκαν κηλίδες αίματος
- LIVE: Λίβερπουλ – Μπέρνλι
- Η Κύπρος αποχαιρέτησε τον Γιώργο Βασιλείου – Τα μηνύματα Χριστοδουλίδη, Γεραπετρίτη και Ακιντζί
- Σε εκτελέσεις διαδηλωτών καλεί Ανώτερος κληρικός στο Ιράν – «Είναι υπηρέτες των ΗΠΑ»
- ΟΗΕ: Ο Γκουτέρες προειδοποιεί για τις ισχυρές δυνάμεις που υποσκάπτουν τη διεθνή συνεργασία
- Ο Τραμπ προσκάλεσε τον Ερντογάν στο Συμβούλιο Ειρήνης για τη Γάζα
- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 2-0: Πήρε το ντέρμπι στο ντεμπούτο του Κάρικ
- Φάμελλος: Η Αριστερά είναι το «εμείς» της κοινωνίας – Ο Μητσοτάκης εξασφαλίζει μόνο τα υπερκέρδη των γαλάζιων ακρίδων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 17.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tamara-badran-H94-jtvjess-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442