Μιχελάκου Ιωάννα

Για 36 σάντουιτς:
500 γρ. βούτυρο
750 γρ. σολωμό καπνιστό, σε λεπτές φέτες
1 1/2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο chive
1 1/2κουτ. σούπας ψιλοκομμένος άνηθος
1 κουτ. γλ, ψιλοκομμένο σκόρδο
2 κουτ. γλ. χυμός λεμόνι
1 κουτ. γλ. αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
18 φέτες ψωμί του τόστ
1. Ανακατεύουμε καλά, χωρίς να τα χτυπήσουμε, το βούτυρο, τα chive, τον άνηθο, το σκόρδο, το χυμό λεμόνι, το αλάτι και πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα στις φέτες ψωμιού. Απλώνουμε στις μισές φέτες ψωμί, το σωλομό, σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού. Τοποθετούμε τα σάντουιτς σε ταψί και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το βούτυρο να παγώσει, περίπου 35 λεπτά. Μεταφέρουμε τα σάντουιτς σε δίσκο κοπής. Κόβουμε τις κόρες και μετά κάθε σάντουιτς στα τέσσερα, διαγώνια. Σερβίρουμε αμέσως, πριν αρχίσει να λυώσει το βούτυρο.

woman.in.gr