Στον υπουργό Δικαιοσύνης η ΚΕΔΕ για τα «πόθεν έσχες» των αιρετών
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), Κώστας Ασκούνης, συναντήθηκε την Πέμπτη με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, για την άμεση διαλεύκανση όλων των υποθέσεων που αφορούν τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των αιρετών δημάρχων, ενώ προ ημερών ο Κ.Ασκούνης έκανε λόγο για απαξιωτικό κλίμα σε βάρος της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ), Κώστας Ασκούνης, συναντήθηκε την Πέμπτη με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, για την άμεση διαλεύκανση όλων των υποθέσεων που αφορούν τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» των αιρετών δημάρχων, ενώ προ ημερών ο Κ.Ασκούνης έκανε λόγο για απαξιωτικό κλίμα σε βάρος της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Κατά τη συνάντηση του Κ.Ασκούνη με τον Α.Ρουπακιώτη ζητήθηκε η άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, έτσι ώστε να μην υιοθετούνται ανώνυμες καταγγελίες κατά δημόσιων λειτουργών.
Οι διαδικασίες ανοίγματος των λογαριασμών και ελέγχου των «πόθεν έσχες» δημάρχων, πρώην νομαρχών και περιφερειαρχών έχουν ήδη κινηθεί, αφού προέκυψαν ενδείξεις για φοροδιαφυγή και αδικαιολόγητο πλουτισμό.
Στον κατάλογο των ελεγχόμενων, που συνεχώς εμπλουτίζεται, υπάρχουν και επτά δημοτικές επιχειρήσεις και οργανισμοί που εντοπίστηκαν για εμπόριο πλαστών και εικονικών τιμολογίων με προμηθευτές.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Εντάσσουν την Τουρκία σε λίστα παρακολούθησης για σοβαρές παραβιάσεις της θρησκευτικής ελευθερίας
- Scope Ratings: Αμετάβλητη η αξιολόγηση για την Ελλάδα στη βαθμίδα ΒΒΒ με θετικές προοπτικές
- NBC: Ο Τραμπ εξετάζει διάφορες επιλογές για χερσαία επιχείρηση στο Ιράν
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν «είναι έτοιμο» να επιτρέψει τη διέλευση σε πλοία ιαπωνικών συμφερόντων
- Αγωγή κατά Τραμπ: Δικαστήριο δικαίωσε τους New York Times για την πρόσβαση των δημοσιογράφων στο Πεντάγωνο
- Χαβάη: Κίνδυνος κατάρρευσης φράγματος και εντολή εκκένωσης σε 5.500 κατοίκους
- Ιράν: Ποιος θα αποφασίσει το τέλος του πολέμου; «ΗΠΑ και Ισραήλ δεν βρίσκονται σε πλεονεκτική θέση»
- Ιράν: Εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της βάσης Ντιέγκο Γκαρσία στον Ινδικό Ωκεανό, γράφει η WSJ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442