Διχασμένη για το νέο Σύνταγμα η Αίγυπτος, νέες διαδηλώσεις την Τρίτη
Σε αναταραχή βρίσκεται η Αίγυπτος εν όψει του δρομολογούμενου για τις 15 Δεκεμβρίου δημοψηφίσματος για νέο Σύνταγμα που διέταξε ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι. Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα, Τρίτη, διαδηλωτές που στηρίζουν την αντιπολίτευση, αλλά και ισλαμιστές που υποστηρίζουν τον Μόρσι. Ο Αιγύπτιος πρόεδρος έχει ζητήσει από το στρατό να διατηρήσει με κάθε τρόπο την ασφάλεια και την προστασία των κρατικών θεσμών εν όψει της ψηφοφορίας του Σαββάτου.
Σε αναταραχή βρίσκεται η Αίγυπτος εν όψει του δρομολογούμενου για τις 15 Δεκεμβρίου δημοψηφίσματος για νέο Σύνταγμα που διέταξε ο πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι.
Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα, Τρίτη, διαδηλωτές που στηρίζουν την αντιπολίτευση, αλλά και ισλαμιστές που υποστηρίζουν τον Μόρσι.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος έχει ζητήσει από το στρατό να διατηρήσει την ασφάλεια και την προστασία των κρατικών θεσμών εν όψει της ψηφοφορίας του Σαββάτου. Με προεδρικό διάταγμα, που τέθηκε σε ισχύ τη Δευτέρα, ο στρατός καθίσταται αρμόδιος μαζί με την αστυνομία για την τήρηση της τάξης και ο Μοχάμεντ Μόρσι του δίνει τη δικαιοδοσία να προχωρά σε συλλήψεις.
Στην προσπάθειά του να κατευνάσει τα ταραγμένα πνεύματα,ο Μοχάμεντ Μόρσι ακύρωσε το υπερ-διάταγμα που του έδινε διευρυμένες εξουσίες. Ωστόσο, εμμένει στην διεξαγωγή δημοψηφίσματος για νέο Σύνταγμα.
Το απόγευμα της Δευτέρας, περίπου 100 άτομα διαδήλωσαν κατά του Μόρσι έξω από το προεδρικό μέγαρο, το οποίο ήταν περικυκλωμένο από στρατιώτες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ο πόλεμος «θα τελειώσει σύντομα» διαβεβαιώνει ο Τραμπ
- Ουκρανία: Αρκετοί τραυματίες εξαιτίας ρωσικών επιθέσεων σε Χάρκοβο και Ντνίπρο
- Ιράν: Τραμπ και Πούτιν συνομίλησαν τηλεφωνικά για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου
- Κούβα: Ο ΟΗΕ διαπραγματεύεται με τις ΗΠΑ την εισαγωγή καυσίμων για την ανθρωπιστική αποστολή του
- Μέση Ανατολή: Το Eurogroup προειδοποιεί για παρατεταμένη αστάθεια – Πιέσεις σε ενέργεια και αγορές
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: 3+1 SOS από Πάφο
- OpenAI: Οι λόγοι που έφεραν την παραίτηση της Καϊτλίν Καλινόφσκι
- Wall Street: Άνοδος μετά τις δηλώσεις Τραμπ για πιθανό τέλος του πολέμου
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 10.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/fausto-garcia-menendez-6p_jg_Ayldo-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442