Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Η κυβέρνηση με τα μέτρα έδειξε αποφασιστικότητα, λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ

Η κυβέρνηση με τα μέτρα έδειξε αποφασιστικότητα, λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ

Η ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά κατάφερε να δείξει με τον προϋπολογισμό και τα μέτρα που ελήφθησαν–όχι μόνο με τα μέτρα λιτότητας–την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει για να φέρει προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας στην ελληνική οικονομία, επισήμανε ο Αμερικανός πρέσβης, Ντάνιελ Μπένετ, από το βήμα του 23ου ετήσιου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου. Ο πρέσβης διαβεβαίωσε ακόμη «για την αφοσίωση και τη δέσμευση των ΗΠΑ να στηρίξουν τη φίλη και σύμμαχο Ελλάδα».

Η ελληνική κυβέρνηση υπό τον Αντώνη Σαμαρά κατάφερε να δείξει με τον προϋπολογισμό και τα μέτρα που ελήφθησαν–όχι μόνο με τα μέτρα λιτότητας–την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει για να φέρει προοπτικές ανάπτυξης και ευημερίας στην ελληνική οικονομία, επισήμανε ο Αμερικανός πρέσβης, Ντάνιελ Μπένετ, από το βήμα του 23ου ετήσιου συνεδρίου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Ο πρέσβης διαβεβαίωσε ακόμη «για την αφοσίωση και τη δέσμευση των ΗΠΑ να στηρίξουν τη φίλη και σύμμαχο Ελλάδα».

Όπως ακόμη επισήμανε «η μεταρρύθμιση του κράτους είναι θεμέλιος λίθος για την ανάπτυξη» ενώ πρόσθεσε ότι «ο ελληνικός λαός παλεύει για έκτη χρονιά με την ύφεση και υφίσταται πολλές θυσίες» δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων.

Πάντως τόνισε ότι οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι εύκολη υπόθεση γιατί «πρέπει να αντιπαλέψεις βαθιά ριζωμένα συμφέροντα», συμπληρώνοντας ότι απαιτείται αλλαγή νοοτροπίας, στενή συνεργασία μεταξύ κυβέρνησης, δημόσιου τομέα και της κοινωνίας των πολιτών υπέρ του κοινού καλού, αντί της εξυπηρέτησης στενών συμφερόντων. Τα οφέλη, πρόσθεσε, θα είναι τεράστια, αποφέροντας μικρότερο
κόστος στους καταναλωτές και στη δημόσια διοίκηση.

Αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της οικονομίας, επισήμανε ο Ντ.Σμιθ, είναι τα θέματα τεχνολογίας, καινοτομίας και πληροφορικής, φέροντας σαν παράδειγμα τις ΗΠΑ, όπου η καινοτομία και η ανάπτυξη είναι ηγέτες στην ανάπτυξη της περασμένης δεκαετίας και της Νοτίου Κορέας, η οποία πολλαπλασίασε το κατά κεφαλή εισόδημα, σε μεγάλο βαθμό χάρη στην ανάπτυξη καινοτομίας και τεχνολογίας.

Οι Έλληνες είναι επινοητικοί και εξαιρετικά εργατικοί και η δημιουργία ενός περιβάλλοντος που ενθαρρύνει την καινοτομία και τη χρήση νέων τεχνολογιών θα βοηθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις να ανθήσουν, να συνεισφέρουν στην οικονομία και στην επιτυχία της χώρας, σημείωσε, τονίζοντας ότι «αν γίνουν αποφασιστικά βήματα προς τη μεταρρύθμιση και την καινοτομία θα υπάρξει επιτυχία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 08 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο