Αποστολή του ΔΝΤ για την εποπτεία του ισπανικού τραπεζικού συστήματος
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να στείλει μια αποστολή για την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος στην Ισπανία από τις 15 έως τις 26 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης που έχει ζητήσει η χώρα για τις τράπεζές της. Σε ό,τι αφορά τις φήμες περί προσφυγής της Ισπανίας για πακέτο διάσωσης συνολικά για την οικονομία της εκπρόσωπος του ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι «η Ισπανία δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από το Ταμείο».
Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σχεδιάζει να στείλει μια αποστολή για την εποπτεία του τραπεζικού συστήματος στην Ισπανία από τις 15 έως τις 26 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του πακέτου στήριξης που έχει ζητήσει η χώρα για τις τράπεζές της.
Σε ό,τι αφορά τις φήμες περί προσφυγής της Ισπανίας για πακέτο διάσωσης συνολικά για την οικονομία της εκπρόσωπος του ΔΝΤ ξεκαθάρισε ότι «η Ισπανία δεν έχει ζητήσει οικονομική βοήθεια από το Ταμείο».
Ωστόσο, πρόσθεσε, το Ταμείο έχει δεσμευτεί σε μια συνεχή εποπτεία του τραπεζικού τομέα, «και ναι, αυτό άρχισε».,
«Έχουμε έναν τεχνικό εμπειρογνώμονα επί τόπου στη Μαδρίτη που συνεργάζεται με την κυβέρνηση και τους εταίρους μας» επισήμανε ακόμη ο Τζέρι Ράις, διευθυντής εξωτερικών σχέσεων του Ταμείου, σε συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον.
«Προβλέπουμε ότι μια αποστολή του Ταμείου, μια αποστολή παρακολούθησης του τραπεζικού τομέα, επιμένω, θα μεταβεί στην Μαδρίτη από τις 15 έως τις 26 Οκτωβρίου και θα εκπονήσει σύντομα μετά την επιστροφή της έκθεση για τις ισπανικές αρχές και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», σημείωσε ο Ράις.
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο συζητήσεων μεταξύ του Ταμείου και της Μαδρίτης ενόψει μιας πιθανής οικονομικής διάσωσης της Ισπανίας, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ δήλωσε: «αυτή τη στιγμή, οι συζητήσεις επικεντρώνονται στο θέμα του τραπεζικού τομέα» .
Τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία στη ζώνη του ευρώ, η Ισπανία βρίσκεται υπό την πίεση των αγορών και ενός μέρους των Ευρωπαίων εταίρων της, που επιθυμούν να δουν τη χώρα να ζητά διεθνή οικονομική βοήθεια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Τρίκαλα: Στον ανακριτή σήμερα ο 86χρονος που σκότωσε τον αδελφό του
- Χωρίς Νεϊμάρ η Βραζιλία στο φιλικό κόντρα στην Αίγυπτο
- Χαλκίδα: Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει συμμορία εκβιαστών σε αμόκ να τα κάνει γυαλιά καρφιά σε μπαρ
- Η καρατόμηση του Σιδηρόπουλου και οι συμπτώσεις που βγάζουν μάτια
- Η Νάτασα Θεοδωρίδου μας προσκαλεί σε μια μεγάλη συναυλία στο Κατράκειο Θέατρο
- Shein – Temu – AliExpress: Τέλος στα «τζάμπα» μικροδέματα από την Κίνα – Ο Ιούλιος των τελωνειακών δασμών
- Απάτη με μήνυμα που «μοιάζει» να έρχεται από το gov.gr
- Έλεγχοι της ΑΑΔΕ σε 4.000 επιχειρήσεις – Ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.06.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/06/pexels-rachel-claire-5531048-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442