Επανεμφανίστηκε έπειτα από δεκαήμερη απουσία ο Κινέζος αντιπρόεδρος
Την πρώτη δημόσια εμφάνισή του, έπειτα από ένα δεκαήμερο και πλέον απόλυτης σιωπής των Αρχών για την τύχη του, έκανε ο Κινέζος αντιπρόεδρος Σι Τζινπίνγκ. Ο 59χρονος Σι, πιθανότερος διάδοχος του προέδρου Χου Ζιντάο, είχε εξαφανιστεί χωρίς εξηγήσεις από τη δημόσια σκηνή από την 1η Σεπτεμβρίου, ακυρώνοντας διαδοχικά τέσσερις συναντήσεις με αξιωματούχους της διεθνούς διπλωματίας, συμπεριλαμβανομένης και της υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.
Την πρώτη δημόσια εμφάνισή του, έπειτα από ένα δεκαήμερο και πλέον απόλυτης σιωπής των Αρχών για την τύχη του, έκανε ο Κινέζος αντιπρόεδρος Σι Τζινπίνγκ.
Ο 59χρονος Σι, πιθανότερος διάδοχος του προέδρου Χου Ζιντάο, είχε εξαφανιστεί χωρίς εξηγήσεις από τη δημόσια σκηνή από την 1η Σεπτεμβρίου, ακυρώνοντας διαδοχικά τέσσερις συναντήσεις με αξιωματούχους της διεθνούς διπλωματίας, συμπεριλαμβανομένης και της υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών.
Όπως όμως μετέδωσαν τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης, ο Σι πήγε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο το πρωί του Σαββάτου (ώρα Κίνας) για την ημέρα των Εθνικών Ερευνών.
Η εξαφάνισή του είχε προκαλέσει ερωτήματα, με ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες να αναφέρουν ως κύρια αιτία πιθανό πρόβλημα υγείας.
Το θέμα έχει αποτελέσει αντικείμενο εκτεταμένης λογοκρισίας στο Διαδίκτυο, καθώς πλησιάζει το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο θα πρέπει να σηματοδοτήσει την αρχή της ανόδου στην εξουσία μιας νέας γενιάς Κινέζων ηγετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Στον Προφήτη Ελισσαίο του Ψυρρή η πρώτη προφορά του Επιταφίου – Κατάνυξη στη «γειτονιά» του Παπαδιαμάντη
- Γολγοθάς: Οι ανακαλύψεις γύρω από την ύπαρξη του τόπο του μαρτυρίου
- Ταλαιπωρία για τους επιβάτες της αμαξοστοιχίας από Θεσσαλονίκη για Αθήνα – Αναχώρησε με 1 ώρα καθυστέρηση λόγω βλάβης
- Ξέσπασμα του Ντοκ Ρίβερς για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο – Το «καρφί» στον Σαμς Σαράνια
- Πάσχα: 100 συλλήψεις για βεγγαλικά και τουλάχιστον 7 τραυματίες – Έχουν κατασχεθεί πάνω από 170.000 είδη πυροτεχνίας
- Κένυα: Υπέρ μιας αυτόνομης Δυτικής Σαχάρας
- Οι δύο όροι του Ιράν για να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις
- Μετά το φινάλε του Champions League…
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nazar-shkribliak-Y9WdqTFzZVw-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442