«Μου αφαίρεσαν αρμοδιότητες, αλλά ουδείς ασχολείται» είπε ο Λ.Ρακιντζής στον Πρόεδρο
«Είμαστε σε καλό δρόμο» ανέφερε, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, οποίος του παρέδωσε την ετήσια έκθεσή του σχετικά με τη διαφθορά. Πάντως, ο κ. Ρακιντζής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι του αφαιρέθηκαν αρμοδιότητες και όταν ο Πρόεδρος τον ρώτησε για αυτό, απάντησε: «Το ζήτησα αλλά έχουν τόσα επείγοντα προβλήματα που δεν ασχολούνται με αυτά».
«Δεν μεγάλωσε η διαφθορά στο Δημόσιο, αλλά αποκαλύπτεται και, ενδεχομένως, τιμωρείται, καθώς αρχίζουν να λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Είμαστε σε καλό δρόμο» ανέφερε, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής, οποίος του παρέδωσε την ετήσια έκθεσή του.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε να μάθει για όσα δήλωσε ο κ. Ρακιντζής σχετικά με την αφαίρεση αρμοδιοτήτων του.
«Γίνονται δύο βήματα μπρος και ένα πίσω. Μου αφαίρεσαν τις αρμοδιότητες να κάνω ενστάσεις στις αποφάσεις των πρωτοβάθμιων πειθαρχικών συμβουλίων με το επιχείρημα ότι τα νέα συμβούλια θα συγκροτηθούν από δικαστές».
«Παράδοξο. Και τι κάνετε;» ρώτησε ο κ. Παπούλιας.
«Το ζήτησα αλλά έχουν τόσα επείγοντα προβλήματα που δεν ασχολούνται με αυτά» απάντησε ο κ. Ρακιντζής.
Η έκθεση του Λ.Ρακιντζή
Τα πρωτεία στην διαφθορά κατέχουν ο τομέας της Υγείας, οι Εφορίες, οι Πολεοδομίες και τα ασφαλιστικά ταμεία, σύμφωνα με την έκθεση του επιθεωρητή για το 2011.
Ο Λέανδρος Ρακιντζής εξέτασε 1.403 υποθέσεις και παρέπεμψε στον εισαγγελέα 393.
Mεταξύ άλλων, εξετάστηκαν 608 υποθέσεις διαφθορά στις Εφορίες, 162 για κρούσματα στον τομέα της Υγείας, 122 υποθέσεις σε πολεοδομίες και 83 υποθέσεις σε ασφαλιστικά ταμεία.
Αναφερόμενος στην έκθεσή του, ο κ. Ρακιντζής επέμεινε ιδιαίτερα στην αλλαγή του πειθαρχικού δικαίου, που του αφαιρεί τη δυνατότητα να ασκεί ενστάσεις κατά αποφάσεων πειθαρχικών συμβουλίων, καθώς όπως τόνισε, με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η ατιμωρησία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «Συνελήφθη ο παίκτης του Κολοσσού Ρόδου, Άντριου Γκάουντλοκ, με ποσότητα ναρκωτικών»
- Η Μπιγιονσέ ανήκει πλέον στην λίστα με τους δισεκατομμυριούχους, κάνοντας παρέα στον Jay-Z
- ΒΑΒΟΥΡΑ: Ξαναχτυπά αυτό το Σάββατο μαζί με τα ΝΕΑ
- Τραμπ – Νετανιάχου: Συναντώνται στο Μαρ-α-Λάγκο, στο επίκεντρο η δεύτερη φάση της συμφωνίας για τη Γάζα
- Η σταθερότητα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η εγγύηση Σιμεόνε και ο θρύλος ‘Ομπλακ
- Υπό την πίεση των ΗΠΑ, το ακροδεξιό AfD θα συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ασφαλείας του Μονάχου
- Σέρρες: «Δεν τον είδε κανείς» – Κορυφώνεται η αγωνία για τον αγνοούμενο πυροσβέστη
- Στο Σεν Τροπέ και δίπλα στη θάλασσα το τελευταίο αντίο στη Μπριζίτ Μπαρντό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 29.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/ken-cheung-yHST1WmTqzI-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442