Τον Μάριο Μόντι υποδέχεται στο Βερολίνο η Άνγκελα Μέρκελ
Ο πολιτικός συντονισμός για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους αναμένεται να βρεθεί σήμερα Τετάρτη στο επίκεντρο της συνάντησης του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Η συνάντηση Μέρκελ - Μόντι αναμένεται να εστιάσει στα σχέδια της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών, στον ρόλο του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (ESM), στην επόπτευση των ευρωπαϊκών τραπεζών και στη δημοσιονομική πειθαρχεία.
Ο πολιτικός συντονισμός για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους αναμένεται να βρεθεί σήμερα Τετάρτη στο επίκεντρο της συνάντησης του Ιταλού πρωθυπουργού Μάριο Μόντι με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στο Βερολίνο.
Η συνάντηση Μέρκελ – Μόντι αναμένεται να εστιάσει στα σχέδια της ΕΚΤ για την αγορά ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών, στον ρόλο του μόνιμου μηχανισμού στήριξης (ESM), στην επόπτευση των ευρωπαϊκών τραπεζών και στη δημοσιονομική πειθαρχεία.
Εξάλλου, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής Il Sole 24 Ore πρόταση που πρόκειται να συζητηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναφέρει πως κάθε τράπεζα της Ευρωζώνης, ανεξάρτητα από την συστημική της σημασία, θα πρέπει να υπόκειται στον νέο εποπτικό ρόλο της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, το σχέδιο που έχει προετοιμαστεί από την Κομισιόν θα συζητηθεί σήμερα στις Βρυξέλλες και θα παρουσιαστεί επισήμως στα μέσα Σεπτεμβρίου. Στο πλαίσιο του σχεδίου, προτείνεται η διατήρηση του ρυθμιστικού ρόλου της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής στον τραπεζικό κλάδο για ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο Γιώργος Κοροπούλης και οι «Αναμνήσεις από τη ζωή του Παπαδιαμάντη» ως αντίδοτο στη γενικευμένη λήθη
- Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός: Για την πρόκριση οι «πράσινες», για να μείνουν στο κόλπο οι «ερυθρόλευκες»
- Θεσσαλονίκη: Aπολογείται σήμερα ο 19χρονος που ήταν παρών στη δολοφονία του Κλεομένη στη Καλαμαριά
- Αλίκη Βουγιουκλάκη: Ο μπερές της «Υπολοχαγού Νατάσσα» έγινε έκθεμα σε μουσείο
- Γιώργος Τσαγκαράκης: Κατασχέθηκαν 400 πίνακες εκ των οποίων 8 είναι πλαστοί
- Πούτιν: Η Μόσχα παραμένει φίλη και αξιόπιστος εταίρος της Τεχεράνης
- Τιτανομαχία Καραλή – Ντουπλάντις στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου
- Θεσσαλονίκη: Κλήσεις σε 1.750 οδηγούς για παράνομο παρκάρισμα μπροστά σε κάδους – Πόσο είναι το πρόστιμο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 21.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/keita-senoh-bbuXQShN3Go-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442