Διάθεση Xbox 360 στα $99 με 24μηνη συνδρομή στο Xbox Live
Ως ένα νέο μοντέλο διάθεσης παιχνιδομηχανών προβάλλει η είδηση ότι η Microsoft πρόκειται να διαθέσει στις ΗΠΑ αντί 99 δολαρίων ένα πακέτο με το Xbox 360 4GB και το Kinect, με διετή συνδρομή στην υπηρεσία Xbox Live με 15 δολάρια το μήνα και χρέωση πρόωρης διακοπής της συνδρομής.
Ως ένα νέο μοντέλο διάθεσης παιχνιδομηχανών προβάλλει η είδηση ότι, η Microsoft πρόκειται να διαθέσει στις ΗΠΑ αντί 99 δολαρίων ένα πακέτο με το Xbox 360 4GB και το Kinect, με διετή συνδρομή στην υπηρεσία Xbox Live με χρέωση 15 δολάρια το μήνα.
Όποιος διακόπτει την διετή συνδρομή πριν τους 24 μήνες, όπως προβλέπει το σχετικό συμβόλαιο, θα καλείται να πληρώσει 250 δολάρια, μεταδίδει το Forbes.com.
Όπως σημειώνεται, το επιδοτούμενο Xbox 360, τελικά κοστίζει περισσότερο από την αγορά όλων όσων περιλαμβάνει το πακέτο, εξαρχής.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στην Ελλάδα, το πακέτο Xbox 360 4GB με το Kinect και ένα παιχνίδι, πωλείται αντί 279 ευρώ (οι συνδρομές στο Xbox Live Gold ξεκινούν στα 8 δολάρια περίπου το μήνα).
Εντούτοις, θεωρείται ότι η χαμηλή τιμή κτήσης της κονσόλας μπορεί να δώσει νέα ώθηση στις πωλήσεις παιχνιδομηχανών, όπως συμβαίνει με τα επιδοτούμενα κινητά τηλέφωνα. Κι αυτό καθώς, με το συνδρομητικό μοντέλο, ο νέος ιδιοκτήτης μπορεί να καταβάλλει σταδιακά ένα μέρος του κόστους, σε μια περίοδο που εκτείνεται στους 24 μήνες.
Η συζήτηση σχετικά με την επιτυχία ή την αποτυχία αυτού του μοντέλου διάθεσης παιχνιδομηχανών περιλαμβάνει και τη δέσμευση στην τρέχουσα έκδοση της παιχνιδομηχανής (εδώ, στο Xbox 360), για όλη την περίοδο ισχύος και αποπληρωμής του συμβολαίου.
Στην περίπτωση μάλιστα της Microsoft, το «Xbox 720» λέγεται ότι είναι αρκετά κοντά (αναμένεται το 2013) για να δικαιολογήσει κανείς την αγορά της τρέχουσας έκδοσης που έχει συμπληρώσει έξι και πλέον χρόνια κυκλοφορίας (εξαιρώντας φυσικά το Kinect και την εμπειρία που επιφυλλάσσει στον χρήστη).
Ο αντίλογος είναι ότι δεν ενδιαφέρονται όλοι να αποκτήσουν πρώτοι την επόμενη έκδοση μιας παιχνιδομηχανής και εκτιμούν την δυνατότητα να αγοράσουν το πακέτο με χαμηλό αρχικό κόστος.
‘Ετσι, εκτιμάται ότι το συνδρομητικό μοντέλο στις κονσόλες παιχνιδιών θα επιτύχει και μετά την Microsoft, θα ακολουθήσει και η Sony.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.