«Όχι» στη δημιουργία Μουσείου Γκούγκενχάιμ είπε το δημοτικό συμβούλιο του Ελσίνκι
Απορρίφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Ελσίνκι η πρόταση για τη δημιουργία ενός ακόμα Μουσείου Γκούγκενχάιμ στην Ευρώπη. Υπενθυμίζεται ότι «παραρτήματα» του διάσημου Μουσείου με έδρα τη Νέα Υόρκη λειτουργούν ήδη στο Μπιλμπάο, το Βερολίνο και τη Βενετία, ενώ ένα ακόμα κατασκευάζεται στο Αμπού Ντάμπι.
Απορρίφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο του Ελσίνκι η πρόταση για τη δημιουργία ενός ακόμα Μουσείου Γκούγκενχάιμ στην Ευρώπη.
Υπενθυμίζεται ότι «παραρτήματα» του διάσημου Μουσείου με έδρα τη Νέα Υόρκη λειτουργούν ήδη στο Μπιλμπάο, το Βερολίνο και τη Βενετία, ενώ ένα ακόμα κατασκευάζεται στο Αμπού Ντάμπι.
Το σχέδιο, όπως αναφέρεται στο BBC, απορρίφθηκε από το δημοτικό συμβούλιο με οκτώ ψήφους, έναντι επτά. Ο προϋπολογισμός για το νέο Μουσείο θα έφτανε τα 140 εκατ. ευρώ και θα ήταν έτοιμο το 2018.
Ακόμα και ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας είχε εκφράσει επιφυλάξεις για το νέο μουσείο. Παρά το γεγονός ότι δεν ανακοινώθηκαν λεπτομέρειες για το θέμα, τα Μέσα Ενημέρωσης της Φινλανδίας εστίασαν στο κόστος ανέγερσης και συντήρησης του Μουσείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Σε διαπραγματεύσεις ο Τραμπ με την εφορία των ΗΠΑ σε σχέση με αγωγή ύψους 10 δισ.
- Κεφαλονιά: Από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων φυγαδεύτηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι – Θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού
- Ίντερ – Κάλιαρι 3-0: Ακόμη πιο κοντά στο πρωτάθλημα οι «νερατζούρι»
- Πέθανε ο θρύλος του παγκόσμιου μπάσκετ Όσκαρ Σμιντ
- Συγκλονίζει ο θάνατος της 17χρονης από το Ψυχικό – Το σημείωμα που άφησε στο σπίτι της
- Γιορτή σήμερα 18 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο




