Προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα του Πάσχα έλαβε ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα για να απολογηθεί έλαβε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος από τον ειδικό ανακριτή στον οποίο προσήχθη το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης. Σε δήλωσή του, ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει την προσαγωγή του στον ανακριτή «επικοινωνιακό προεκλογικό «δώρο» στα δύο μεγαλύτερα κόμματα» και κάνει λόγο για σκευωρία σε βάρος του.
Προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα για να απολογηθεί έλαβε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος από τον ειδικό ανακριτή αρμόδιο για υποθέσεις διαφθοράς αξιωματούχων, Γαβριήλ Μαλλή, στον οποίο προσήχθη νωρίτερα το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης.
Ο πρώην υπουργός ζήτησε και έλαβε προθεσμία για τη Δευτέρα του Πάσχα, καθώς τότε λήγει και το όριο των πέντε ημερών που παρέχεται από το νόμο.
Ο κ. Τσοχατζόπουλος παραμένει κρατούμενος στη ΓΑΔΑ μέχρι να μεταχθεί εκ νέου στον ανακριτή τη Δευτέρα του Πάσχα.
Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν περίμενε την εξέλιξη αυτή, ο Άκης Τσοχατζόπουλος απάντησε «όχι». «Πίστευα ότι έχουν βάλει μυαλό. Καταλαβαίνετε ποιους εννοώ…» πρόσθεσε.
«Επικοινωνιακό προεκλογικό δώρο»
Ωστόσο, αργότερα, σε γραπτή δήλωσή του, ο κ. Τσοχατζόπουλος χαρακτηρίζει την προσαγωγή του στον ανακριτή «επικοινωνιακό προεκλογικό ‘δώρο’ στα δύο μεγαλύτερα κόμματα» και κάνει λόγο για σκευωρία σε βάρος του. Η δήλωση έχει ως εξής:
«Επικοινωνιακό προεκλογικό ‘δώρο’ στα δύο μεγαλύτερα κόμματα αποτελεί σήμερα, Μ. Τετάρτη και ημέρα προκήρυξης των εκλογών, η θεαματική προσαγωγή μου στον Ανακριτή Αθηνών κ. Γ. Μαλλή. Η εναντίον μου δικογραφία που του είχε διαβιβαστεί πριν λίγες μέρες εκκρεμούσε και εξεταζόταν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών με εντολή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου από τον Ιούνιο του 2010, πάνω από 20 μήνες, χωρίς αποτέλεσμα.
»Το σημερινό περιστατικό αφορά τις ηγεσίες των δύο μεγάλων πολιτικών κομμάτων, που είχαν άψογα συνεργαστεί, -τα έκαναν «πλακάκια», τους είπε αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος-, και στη σκευωρία, αλλά και στις επιθέσεις σε βάρος μου στο πλαίσιο της Βουλής και της Προκαταρκτικής Επιτροπής με σκοπό την διάσωση των δικών τους υπουργών και των άλλων δικών τους ανθρώπων. Είχαν σκοπό να κατασκευάσουν έναν μόνο ένοχο, εμένα, τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, που υπηρέτησα στη συγκεκριμένη θέση μέχρι το 2001, ενώ η κατασκευή των υποβρυχίων «214» διαρκεί μέχρι και σήμερα στη βάση της ίδιας ακριβώς σύμβασης.
»Όπως το Δικαστικό Συμβούλιο του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου απεφάνθη τον Αύγουστο του 2011 ότι είναι απαράδεκτη και ανυπόστατη η σε βάρος μου κατηγορία από τη Βουλή σχετικά με την παθητική δωροδοκία, έτσι, είμαι βέβαιος, ότι στο Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της τακτικής Δικαιοσύνης που ακολουθεί θα λάμψει για μία ακόμη φορά η αλήθεια και θα καταρρεύσει η σε βάρος μου σκευωρία.
»Δυστυχώς, αυτή ενώ εξυφάνθη εναντίον μου, συμπαρέσυρε σκόπιμα και εκβιαστικά και μια σειρά από αθώους συμπολίτες μου που ουδεμία ευθύνη και ουδεμία σχέση έχουν με όσα επιχείρησαν να μου προσάψουν.Θλίβομαι για την απαράδεκτη δοκιμασία στην οποία οι άνθρωποι αυτοί υποβάλλονται. Εμένα αφορά, σε τελική ανάλυση, η υπόθεση αυτή και κανέναν άλλον.
»Δηλώνω ότι ο αγώνας μου, που ξεκίνησε εδώ και δύο χρόνια, ενάντια σε αυτή τη μοναδική σκευωρία πολιτικής δίωξης με νομικό μανδύα, η οποία τον τελευταίο καιρό παίρνει μορφές συκοφαντίας, σπίλωσης, ηθικής απαξίωσης εναντίον μου, θα συνεχιστεί ανυποχώρητα.
»Συνδέεται άμεσα –και αυτό καλώ τους πολίτες να αντιληφθούν- με τον εκφυλισμό, την παρακμή και τη διάλυση του πολιτικού συστήματος που οδήγησε τη χώρα στη σημερινή κατάσταση αποσάθρωσης της κοινωνικής συνοχής και εξαφάνισης της κοινωνικής αλληλεγγύης, των δικαιωμάτων των πολιτών και της ίδιας της Δημοκρατίας. Όπως επανειλημμένα έχω δηλώσει, 40 χρόνια στην πολιτική τίποτα δε με συνέδεσε ποτέ με έκνομες ενέργειες ή παράνομες πράξεις. Η αλήθεια θα λάμψει και ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του».
Τα άλλα 4 πρόσωπα της υπόθεσης
Εν τω μεταξύ, η Εισαγγελία εξέδωσε διάταξη δημοσιοποίησης των ονομάτων των υπολοίπων τεσσάρων προσώπων για τα οποία εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης από τον ανακριτή της υπόθεσης:
1. Νικόλαος Παύλος Ζήγρας του Γεωργίου, εξάδελφος του πρώην υπουργού δικαιούχος εξωχώριας εταιρίας που έχει εμπλακεί στην αγοραπωλησία του ακινήτου στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου
2. Αστέριος Οικονομίδης του Γεωργίου που μέχρι στιγμής διαφεύγει τη σύλληψη, καθώς φέρεται να είχε δηλώσει ψευδή διεύθυνση κατοικίας. Ο Οικονομίδης είναι βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος εταιρίας από την οποία μέλος της οικογένειας του πρώην υπουργού αγόρασε ακίνητο
3. Ευφροσύνη Λαμπροπούλου του Ηλία , λογίστρια και
4. Γεώργιος Σαχπατζίδης του Δημητρίου επιχειρηματίας.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν την Μ.Πέμπτη στην Εισαγγελία πρωτοδικών για την εκτέλεση των ενταλμάτων και ακολούθως στον ανακριτή της υπόθεσης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρήξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ λόγω «Αυγής» – Nεύρα και τάσεις φυγής στην Κουμουνδούρου
- Η τέχνη της απόλαυσης: Πώς να ζήσεις σαν bon vivant
- Δίπλα στους αγρότες Σωματεία και Ομοσπονδίες – Συγκέντρωση το απόγευμα στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης
- Ακίνητα: Στον πάγο οι αντικειμενικές αξίες μέχρι το 2027
- Συνταγή: Σουφλέ ζυμαρικών με μπρόκολο και κοτόπουλο
- Η παράλληλη επανεμφάνιση Καραμανλή και Σαμαρά εντείνει την πίεση του Μαξίμου
- Παρέμβαση Τραμπ για την εξαγορά της Warner Bros – «Πρόβλημα το μερίδιο της Netflix, θα εμπλακώ στην απόφαση»
- Πλημμύρες και κατολισθήσεις στην Τουρκία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-150x74.jpg)

![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 08.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-igor-cibulsky-75306089-8637937-315x220.jpg)








































![«Ο Ζελένσκι δεν έχει διαβάσει» την ειρηνευτική πρόταση ισχυρίζεται ο Τραμπ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-08T001426Z_1049272535_RC2ZBIA2EIWE_RTRMADP_5_USA-TRUMP-KENNEDY-CENTER-315x220.jpg)


![Κολομβία: Πτώματα που βρέθηκαν στη θάλασσα «ίσως» ανήκαν σε θύματα πλήγματος των ΗΠΑ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/gustavopetro-315x220.jpg)
![Ουκρανία: Oι ειρηνευτικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ είναι εποικοδομητικές, αλλά όχι εύκολες, λέει o Ζελένσκι [Βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/2025-12-02T142339Z_520774740_RC2E8IAEKN5M_RTRMADP_5_UKRAINE-CRISIS-IRELAND-315x220.jpg)
![Έκρηξη σε παγιδευμένο αυτοκίνητο έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μεξικό [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/car-bomb-michoacan-315x220.jpg)



![Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/WhatsApp-Image-2025-12-04-at-14.19.42-315x220.jpeg)











Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442