Γαλλία, Βρετανία, ΗΠΑ εξετάζουν την πιθανότητα αποδέσμευσης στρατηγικών πετρελαϊκών αποθεμάτων
Η Γαλλία βρίσκεται σε επαφή με τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πιθανή αποδέσμευση των στρατηγικών τους πετρελαϊκών αποθεμάτων, με στόχο την μείωση των τιμών του πετρελαίου, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde που επικαλείται πληροφορίες πηγών της γαλλικής προεδρίας.
Η Γαλλία βρίσκεται σε επαφή με τη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την πιθανή αποδέσμευση των στρατηγικών τους πετρελαϊκών αποθεμάτων, με στόχο την μείωση των τιμών του πετρελαίου, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde που επικαλείται πληροφορίες πηγών της γαλλικής προεδρίας.
Η αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων είναι ζήτημα εβδομάδων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
«Η χρησιμοποίηση των στρατηγικών αποθεμάτων δικαιολογείται διότι σχετίζεται με γεωπολιτικούς παράγοντες έντασης» δήλωσε στη γαλλική εφημερίδα πηγή της γαλλικής προεδρίας.
Παράλληλα, βρετανικές πηγές έκαναν λόγο πριν από λίγες ημέρες για συνεργασία ανάμεσα στη Βρετανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες για την αποδέσμευση των στρατηγικών αποθεμάτων πετρελαίου, προκειμένου να αποφευχθούν οι συνέπειες της αύξησης των τιμών του πετρελαίου επί της ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας το 2012 -έτος εκλογών για τις ΗΠΑ.
Η τιμή του αργού πετρελαίου έφθασε τα 128 δολάρια/βαρέλι αυτόν τον μήνα, μόλις 20 δολάρια κάτω από το ανώτερο επίπεδο του 2008 και αυξημένη κατά 15% σε σχέση με τον Ιανουάριο, κυρίως εξαιτίας της εφαρμογής των κυρώσεων κατά του Ιράν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Πέθανε η δημοσιογράφος του «Αθήνα 9,84» Ελένη Σούρδη σε ηλικία 54 ετών
- Bimbofication: Το φετίχ παρενδυσίας του crossdresser συζύγου της Κρίστι Νόεμ σπάει τα κοντέρ στο Pornhub
- Οι εξηγήσεις των Μπακς στο ΝΒΑ για τον Αντετοκούνμπο και η θέση του «Greek Freak» (pic)
- Ο πόλεμος στο Ιράν είναι κακός για τον πληθωρισμό, αλλά ακόμα χειρότερος για την ανάπτυξη
- «Καμία εμπλοκή μου » – Τι υποστηρίζει ο Μηταράκης για την επιδότηση κτηνοτρόφου στη Χίο
- ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 93-90: Ανατροπή και νίκη με εντυπωσιακό 4ο δεκάλεπτο (vids)
- Τροχαίο στον Πειραιά – Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 17χρονος που παρασύρθηκε από αστικό λεωφορείο
- Συνάντηση Ερντογάν με Ζελένσκι, μια μέρα μετά την τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442