«Τελικός» με Ρουμανία για την Εθνική πόλο ανδρών στο World League
Τον τελευταίο αγώνα της για τα προκριματικά του World League δίνει την Τρίτη (20:00) η Εθνική πόλο των ανδρών, η οποία υποδέχεται στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά την αντίστοιχη της Ρουμανίας, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής για τον Β' όμιλο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του γκρουπ και θέλει νίκη με τουλάχιστον τρία γκολ απέναντι στην πρωτοπόρο Ρουμανία, προκειμένου να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή και να πάρει αυτό την πρόκριση για την τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στο Αλμάτι του Καζακστάν το διάστημα 12-17 Ιουνίου.
Τον τελευταίο αγώνα της για τα προκριματικά του World League δίνει την Τρίτη (20:00) η Εθνική πόλο των ανδρών, η οποία υποδέχεται στο κολυμβητήριο «Πέτρος Καπαγέρωφ» του Πειραιά την αντίστοιχη της Ρουμανίας, στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής για τον Β’ όμιλο. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του γκρουπ και θέλει νίκη με τουλάχιστον τρία γκολ απέναντι στην πρωτοπόρο Ρουμανία, προκειμένου να «σκαρφαλώσει» στην κορυφή και να πάρει αυτό την πρόκριση για την τελική φάση της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στο Αλμάτι του Καζακστάν το διάστημα 12-17 Ιουνίου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, εκτός από τη νίκη, η εθνική ομάδα χρειάζεται και τη διαφορά τερμάτων στον αγώνα με τη Ρουμανία, καθώς είναι πολύ πιθανό, εφόσον η Ισπανία επιβληθεί της Τουρκίας στον άλλο αγώνα του ομίλου, να υπάρξει τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή. Σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας, τα αποτελέσματα στους αγώνες μεταξύ αυτών των ομάδων έχουν ως εξής: Ρουμανία-Ισπανία 9-8, Ισπανία-Ελλάδα 8-7, Ελλάδα-Ισπανία 9-7, Ισπανία-Ρουμανία 11-7, Ρουμανία-Ελλάδα 8-6.
Η ειδική βαθμολογία των τριών ομάδων μέχρι στιγμής είναι η ακόλουθη:
1. Ισπανία 34-32 6 (+2)
2. Ρουμανία 24-25 6 (-1)
3. ΕΛΛΑΔΑ 22-23 3 (-1)
Η εθνική Ρουμανίας βρίσκεται ήδη στην Αθήνα και προπονήθηκε το μεσημέρι (12:30) στο κολυμβητήριο του Πειραιά, κάτι που θα κάνει τόσο απόψε (20:30), όσο και αύριο (12.30). Από την πλευρά της, η ελληνική ομάδα προπονήθηκε το πρωί (11:30) στον Πειραιά, ενώ θα γυμναστεί απόψε και αύριο (11:30). Την αναμέτρηση θα διαιτητεύσουν ο Κροάτης Ντράγκαν Σταμπαλίγια και ο Ρώσος Βλαντιμίρ Γκέρζανις.
Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής και η βαθμολογία στον Β΄ όμιλο του World League έχουν ως εξής:
20 ΜΑΡΤΙΟΥ
Ελλάδα – Ρουμανία
Ισπανία – Τουρκία
Η βαθμολογία στον Β΄ όμιλο (σε 5 αγώνες)
1. Ρουμανία 5 56-36 12
—————————-
2. ΕΛΛΑΔΑ 5 45-31 9
3. Ισπανία 5 48-37 9
4. Τουρκία 5 24-69 0
* Η πρώτη ομάδα του ομίλου προκρίνεται στην τελική φάση, που θα διεξαχθεί στο Αλμάτι του Καζακστάν (12-17 Ιουνίου).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κηφισιά-ΟΦΗ 2-2: Οι γηπεδούχοι πήραν βαθμό με ανατροπή, έχασαν πολλές ευκαιρίες
- LIVE: ΠΑΟΚ – ΑΕΚ
- Γερνάμε σαν χώρα: Στα 47,2 έτη η διάμεση ηλικία στην Ελλάδα – Είμαστε οι τρίτοι «γηραιότεροι» στην ΕΕ
- Ράγιο Βαγιεκάνο-Ατλέτικο Μαδρίτης 3-0: Ανώμαλη προσγείωση για τους (τυπικά) φιλοξενούμενους
- Τροχαίο στα Σπάτα – Έκοψε στα δύο κολώνα ηλεκτροδότησης
- Κώστας Τσουκαλάς: Η ιστορία δεν μπαίνει σε πλειστηριασμό – Το ΥΠΠΟ να προχωρήσει στην αγορά τους



