Ελεύθεροι 50 Αφρικανοί κυανόκρανοι που ήταν όμηροι ανταρτών στο Νταρφούρ
Μία ομάδα ανταρτών στο Νταρφούρ του Σουδάν κράτησε για μερικές ώρες όμηρους περί τα 50 μέλη της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης (UNAMID). Πρόκειται για 49 κυανόκρανους –οι περισσότεροι Σενεγαλέζοι, αλλά και από τη Γκάνα και τη Ρουάντα– και τρεις Σουδανούς φρουρούς. Όλοι οι στρατιώτες -όχι όμως οι Σουδανοί- αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από μερικές ώρες.
Μία ομάδα ανταρτών στο Νταρφούρ του Σουδάν κράτησε για μερικές ώρες όμηρους περί τα 50 μέλη της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης (UNAMID).
Πρόκειται για 49 κυανόκρανους –οι περισσότεροι Σενεγαλέζοι, αλλά και από τη Γκάνα και τη Ρουάντα– και τρεις Σουδανούς φρουρούς. Όλοι οι στρατιώτες -όχι όμως οι Σουδανοί- αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από μερικές ώρες.
«Κρατάμε τους στρατιώτες της UNAMID επειδή μπήκαν στο έδαφός μας χωρίς άδεια και επειδή συνοδεύονταν από τρεις Σουδανούς, τους οποίους υποπτευόμαστε ότι εργάζονται για τις δυνάμεις ασφαλείας» δήλωνε νωρίτερα ένας εκπρόσωπος του Κινήματος για τη Δικαιοσύνη και την Ισότητα (JEM).
Η UNAMID επιβεβαίωνε ότι διεξάγονται συνομιλίες για την επίλυση του ζητήματος, αλλά δεν επιβεβαίωση τη σύλληψη των κυανοκράνων.
Η κοινή ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ και της Αφρικανικής Ένωσης έχει βρεθεί αρκετές φορές ανάμεσα στις συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτών και ανταρτών στο Σουδάν.
Στην επαρχία του Νταρφούρ περί τα δύο εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε κέντρα υποδοχής προσφύγων, παγιδευμένα ανάμεσα στο λιμό, τις ασθένειες και την πολεμική σύγκρουση που μαίνεται στην περιοχή.
Άλλοι 300.000 υπολογίζεται ότι έχουν πεθάνει κυρίως από μεταδοτικές ασθένειες από το 2003.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 13 τραυματίες, αναφορές για ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442