Δανειοδότηση επιχειρήσεων με ευνοϊκούς όρους από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας
Στην αγορά και στη διάθεση των επιχειρήσεων βρίσκονται τρεις από τις πέντε δράσεις του Ταμείου Επιχειρηματικότητας του ΕΤΕΑΝ. Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των επιχειρηματικών/επενδυτικών τους σχεδίων μέσω δανείων, τα οποία θα δοθούν με ευνοϊκούς όρους από τις συμβαλλόμενες τράπεζες, με επιτόκιο που κυμαίνεται από 3,6% έως 4,5%.
Στην αγορά και στη διάθεση των επιχειρήσεων βρίσκονται τρεις από τις πέντε δράσεις του Ταμείου Επιχειρηματικότητας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη το υπουργείο Ανάπτυξης.
Οι επιχειρήσεις θα μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των επιχειρηματικών/επενδυτικών τους σχεδίων μέσω δανείων, τα οποία θα δοθούν με ευνοϊκούς όρους από τις συμβαλλόμενες τράπεζες, με επιτόκιο από 3,6% έως 4,5%.
Συγκεκριμένα, θα χρηματοδοτηθούν μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας στοχευμένες δράσεις όπως π.χ. επενδύσεις που θα ενταχθούν στο νέο επενδυτικό νόμο 3908/2011, επενδύσεις που έχουν σχέση με την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων, επενδύσεις που αφορούν θεματικό Τουρισμό, Αφαλάτωση, Πράσινες Υποδομές και Εφαρμογές, ΑΠΕ, Διαχείριση Απορριμμάτων, επενδύσεις του κλάδου τροφίμων και ποτών, της εφοδιαστικής αλυσίδας κ.ά.
Το ΕΣΠΑ έχει συνεισφέρει συνολικά στο Ταμείο Επιχειρηματικότητας 460 εκατ. ευρώ και μέσω διαγωνιστικών διαδικασιών αναμένεται να μοχλευθούν από την τραπεζική αγορά διπλάσια ποσά.
Συνολικά, με τις τρεις νέες δράσεις αναμένεται να διοχετευθούν στην αγορά δάνεια ύψους 510 εκατ. ευρώ.
Παράλληλα, έχει παραταθεί για το τέλος του 2012 η ισχύς του εγγυοδοτικού προϊόντος «Εγγύηση χαμηλότοκων δανείων για την κάλυψη δαπανών αγοράς πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών».
Πρόκειται για το πιο ευνοϊκό προϊόν στην ελληνική αγορά, αφού καλύπτει μέσω της εγγύησης βραχυπρόθεσμες ανάγκες των επιχειρήσεων (δηλαδή την αγορά πρώτων υλών, εμπορευμάτων και υπηρεσιών με σκοπό την παραγωγή και πώληση προϊόντων και υπηρεσιών από την πλευρά των επιχειρήσεων), με τη χρήση μεσομακροπρόθεσμων δανείων διάρκειας 6 ετών και περίοδο χάριτος 2 ετών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442