Εμπορικός δορυφόρος φωτογραφίζει το μισοβυθισμένο Costa Concordia
Η Digital Globe, η αμερικανική εταιρεία από την οποία προέρχονται πολλές εικόνες του Google Earth, δημοσίευσε μια φωτογραφία του μισοβυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia έξω από τις ακτές της Τοσκάνης.
Η Digital Globe, η αμερικανική εταιρεία από την οποία προέρχονται πολλές εικόνες του Google Earth, δημοσίευσε μια φωτογραφία του μισοβυθισμένου κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia έξω από τις ακτές της Τοσκάνης.
Η εικόνα ελήφθη την Τρίτη 17 Ιανουαρίου, σχεδόν τέσσερις μέρες μετά την πρόσκρουση του γιγάντιου πλοίου σε ύφαλο πολύ κοντά στις ακτές του νησιού Τζίλιo.
Το κρουαζιερόπλοιο διακρίνεται να έχει γείρει σχεδόν 90 μοίρες και η δεξιά του πλευρά βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του νερού.
Ένα πλωτό φράγμα για την αποτροπή τυχόν ρύπανσης της περιοχές εκτείνεται από την πρύμνη του πλοίου μέχρι τα βράχια της ακτής.
Οι ιταλικές αρχές ετοιμάζονται τώρα να απαντλήσουν τους περίπου 2.300 τόνους καυσίμων που παραμένουν στις 17 δεξαμενές του Costa Concordia.
Για να γίνει αυτό πρέπει να ανοιχτούν δύο τρύπες σε κάθε δεξαμενή και να τοποθετηθούν βαλβίδες. Το θαλασσινό νερό θα εισρεύσει από τη χαμηλότερη τρύπα και θα σπρώξει προς τα πάνω τα ελαφρότερα καύσιμα, ώστε να γίνει πιο εύκολη η απάντλησή τους.
Περίπου 20 επιβαίνοντες παραμένουν αγνοούμενοι και αναζητούνται από δύτες και ρομποτικά βαθυσκάφη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ολυμπιακός: Με μπλουζάκι Μπαρτζώκα ο Φουρνιέ (pics)
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Η παραίτηση της Άννας Στρατινάκη και η ουρά του σκανδάλου με τα «σκόιλ ελικίκου»
- Τρεις σεισμικές δονήσεις μέσα σε δέκα λεπτά στην Κρήτη
- Λάκης Ραπτάκης: Η ανάρτηση της Βάνας Μπάρμπα για την κηδεία του θρυλικού «μαγαζοπαίκτη»
- Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση ναρκωτικών στην Αττική
- Ινδία: Στους 23 οι νεκροί από την έκρηξη στο παράνομο ανθρακωρυχείο της Μεγαλάγια – Συνεχίζονται οι έρευνες



