Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Υπομονή των Ευρωπαίων με την Ελλάδα ζήτησε ο Γιούργκεν Στάρκ

Υπομονή των Ευρωπαίων με την Ελλάδα ζήτησε ο Γιούργκεν Στάρκ

Η έξοδος από τη ζώνη του ευρώ δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα Παρασκευή το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιούργκεν Στάρκ. Σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Λετονίας ο Στάρκ χαρακτήρισε μαραθώνιο την προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση. «Λέω πάντα ότι δεν είναι μια κούρσα 100 μέτρων, είναι ένας μαραθώνιος δρόμου για την Ελλάδα, οπότε θα χρειαστεί χρόνος», τόνισε, προσθέτοντας πως οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να χάσουν την υπομονή τους με την Ελλάδα. «Δεν πρέπει να χάσουμε την υπομονή μας. Αλλά και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μην χάσει την υπομονή της στην εφαρμογή του προγράμματος. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά για να μειώσει το μέγεθος του ελλείμματος», σημείωσε.

Η έξοδος από τη ζώνη του ευρώ δεν αποτελεί επιλογή για την Ελλάδα, δήλωσε σήμερα Παρασκευή το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Γιούργκεν Στάρκ.

Σύμφωνα με το Bloomberg, σε συνέντευξή του σε ραδιόφωνο της Λετονίας ο Στάρκ χαρακτήρισε μαραθώνιο την προσπάθεια της Ελλάδας για έξοδο από την κρίση. «Λέω πάντα ότι δεν είναι μια κούρσα 100 μέτρων, είναι ένας μαραθώνιος δρόμου για την Ελλάδα, οπότε θα χρειαστεί χρόνος», τόνισε, προσθέτοντας πως οι Ευρωπαίοι δεν πρέπει να χάσουν την υπομονή τους με την Ελλάδα.

«Δεν πρέπει να χάσουμε την υπομονή μας. Αλλά και η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να μην χάσει την υπομονή της στην εφαρμογή του προγράμματος. Η Ελλάδα έχει κάνει πολλά για να μειώσει το μέγεθος του ελλείμματος», σημείωσε.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός Ευρωπαϊκού Γραφείου Προϋπολογισμού που θα καταστεί ο «πυρήνας» της πρότασης του προέδρου της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ για τη σύσταση υπουργείου Οικονομικών της ζώνης του ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο ανεξάρτητος αυτός οργανισμός θα μπορούσε να ξεκινήσει σε μια «άτυπη βάση», χωρίς να απαιτείται αλλαγή της Ευρωπαϊκής Συνθήκης. Το Ευρωπαϊκό αΓραφείου Προϋπολογισμού θα μπορούσε να αναλάβει τη στενή παρακολούθηση των εξελίξεων των προϋπολογισμών των χωρών της Ευρωζώνης και να παρέχει ανεξάρτητες συμβουλές στους υπευθύνους χάραξης πολιτικής.

«Είμαστε τώρα σε μια κατάσταση στην οποία χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη. Περισσότερη Ευρώπη σημαίνει να μετατρέψεις ή να μεταφέρεις την εθνική κυριαρχίας σε ένα υπερεθνικό επίπεδο», δήλωσε ο Στάρκ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο