Η αποτυχία θα οδηγήσει τη χώρα σε χρόνιο μαρασμό, λέει ο Γ. Προβόπουλος
«Ή θα προχωρήσουμε αμέσως στην ουσιαστική εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και θα ελέγξουμε τη δυναμική του χρέους ή θα βρεθούμε μπροστά σε δραματικές εξελίξεις, διαμηνύει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος, προσθέτοντας πως «αν δεν συστρατευθούμε τώρα με αποφασιστικότητα, πείσμα, τόλμη και σύνεση, θέτουμε σε κίνδυνο τα επιτεύγματα
και την πρόοδο ολόκληρης της μεταπολεμικής περιόδου».
«Ή θα προχωρήσουμε αμέσως στην ουσιαστική εφαρμογή των διαρθρωτικών αλλαγών και θα ελέγξουμε τη δυναμική του χρέους ή θα βρεθούμε μπροστά σε δραματικές εξελίξεις, διαμηνύει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Προβόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real news.
Ο διοικητής της ΤτΕ αναφέρει ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος και τονίζει ότι αν είχαν τηρηθεί τα χρονοδιαγράμματα και τα συμφωνηθέντα δεν θα υπήρχε ανάγκη νέων μέτρων.
«Μέχρι τώρα συρόμαστε από τις εξελίξεις, δείχνουμε ότι δεν πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις και ότι εξαναγκαζόμαστε σε μέτρα που επιβάλλονται έξωθεν» σημειώνει και προσθέτει πως «πρέπει, επιτέλους να βγούμε μπροστά. Όχι γιατί το απαιτούν οι δανειστές μας, αλλά επειδή θέλουμε εμείς να αλλάξουμε την πορεία του τόπου.
Ο κ. Προβόπουλος προειδοποιεί ότι αν δεν συστρατευθούμε τώρα με αποφασιστικότητα, πείσμα, τόλμη και σύνεση, θέτουμε σε κίνδυνο τα επιτεύγματα και την πρόοδο ολόκληρης της μεταπολεμικής περιόδου. Τυχόν αποτυχία θα οδηγούσε τη χώρα σε χρόνιο μαρασμό».
Τέλος, αναφερόμενος στις τράπεζες, επισημαίνει ότι σήμερα αντιμετωπίζουν τη δυσπιστία των αγορών, αλλά εκτιμά πως το ξεκαθάρισμα από τη μελέτη της Βlackrock [σ.σ. στα δανειακά χαρτοφυλάκια των τραπεζών] θα επιτρέψει τη συντομότερη επιστροφή των τραπεζών στις αγορές».
«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας», τονίζει, «παρέχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας για τις τράπεζες εκείνες που ενδεχομένως θα δυσκολευθούν. Οι πόροι του, δίνουν την αναγκαία σιγουριά και ασφάλεια στους καταθέτες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι νέοι στην Ουγγαρία έδιωξαν τον Ορμπάν από την εξουσία – Ο λόγος που έχασε τις εκλογές
- Νέα σενάρια για Σέλτικς και Αντετοκούνμπο!
- 3D: Συνελήφθη ο frontman των Massive Attack σε διαμαρτυρία υπέρ της Palestine Action
- Ηράκλειο: Στις φλόγες χώρος ενοικιαζόμενων οχημάτων – Δείτε βίντεο
- Αντετοκούνμπο: «Δεν ξέρω αν ήταν το τελευταίο μου ματς με τους Μπακς – Δεν μου έχουν προσφέρει συμβόλαιο…»
- Ο μαυρόγυπας «Ιωάννα» επέστρεψε στη Δαδιά και ανανέωσε την ελπίδα
- Κορωπί: Χειροπέδες σε 48χρονη influencer – Οδηγούσε μεθυσμένη, βρέθηκαν αναβολικά στο αυτοκίνητο
- Στο δρόμο προς το ψηφιακό ευρώ – Τι θα αλλάξει στις συναλλαγές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 13.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/e-KAyytNKVoqo-unsplash-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442