Με σημαντικές απώλειες 1,91% άνοιξε το Χρηματιστήριο την εβδομάδα
Εν αναμονή των αποφάσεων του κρίσιμου για την Ελλάδα Eurogroup και με την ανασφάλεια για τις συνέπειες που θα έχει η «περιπέτεια» του Στρος-Καν, που αλλάζει τις ισορροπίες στο ΔΝΤ, για τη διαχείριση κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη να αυξάνονται, το Χρηματιστήριο αντέδρασε με νέα σημαντική πτώση, υποχωρώντας σε νέα χαμηλά έτους. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε στις 1.330,28 μονάδες με σημαντική πτώση 1,91%. Στο στόχαστρο βρέθηκε για άλλη μια φορά ο κλάδος των τραπεζών με το σχετικό δείκτη να τερματίζει με πτώση 2,83%.
Εν αναμονή των αποφάσεων του κρίσιμου για την Ελλάδα Eurogroup και με την ανασφάλεια για τις συνέπειες που θα έχει η «περιπέτεια» του Στρος-Καν, που αλλάζει τις ισορροπίες στο ΔΝΤ, για τη διαχείριση κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη να αυξάνονται, το Χρηματιστήριο αντέδρασε με νέα σημαντική πτώση, υποχωρώντας σε νέα χαμηλά έτους.
Ο Γενικός Δείκτης Τιμών υποχώρησε στις 1.330,28 μονάδες με σημαντική πτώση 1,91%. Στο στόχαστρο βρέθηκε για άλλη μια φορά ο κλάδος των τραπεζών με το σχετικό δείκτη να τερματίζει με πτώση 2,83%.
Από τις αρχές του έτους ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης καταγράφει πτώση σε ποσοστό 5,92%.
Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 61,033 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 2,61%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 1,06% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση 2,87%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν μόνο οι μετοχές της Τιτάν (+1,74%), της Coca Cola3E (+1,44%) και της ΔΕΗ (+0,10%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (-8,55%), της Atebank (-7,27%), της Ελλάκτωρ (-6,79%) της Marfin Popular Bank (-3,95%), της Κύπρου (-3,91%) και της Eurobank (-3,90%).
Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν μόνο οι δείκτες των Μέσων Ενημέρωσης (+4,29%), των Τροφίμων (+1,30%) και των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (+0,04%).
Αντιθέτως τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των ταξιδιών (-8,07%), των Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-3,24%) και των Τραπεζών (-2,83%).
Ανοδικά κινήθηκαν 32 μετοχές, 103 πτωτικά και 39 παρέμειναν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές: Τεχνικές Εκδόσεις +8,33%, Audiovisual +5,71%, Νεώριο +5,26% και Ηλεκτρονική Αθηνών +4,00%.
Τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι μετοχές: Altec -16,67%, Δρομέας -14,29%, Βωβός -13,18% και Τεγόπουλος -11,76%.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας