«Φτερά» έκαναν 60 αρχαία αντικείμενα στην Ελευσίνα
Εξήντα αρχαία αντικείμενα που φυλάσσονταν σε οίκημα του αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας εκλάπησαν την νύχτα της 15ης Απριλίου, αλλά δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί ούτε αυτά, ούτε οι κλέφτες. Η υπόθεση ερευνάται από το Τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας.
Θερμού Μαρία
Εξήντα αρχαία αντικείμενα που φυλάσσονταν σε οίκημα του αρχαιολογικού χώρου της Ελευσίνας εκλάπησαν την νύχτα της 15ης Απριλίου, αλλά δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί ούτε αυτά, ούτε οι κλέφτες.
Πρόκειται για μικρά πήλινα αντικείμενα (αγγεία διαφόρων ειδών, αλλά πάντα μικρού μεγέθους) και χάλκινα (κρίκοι δακτυλιδιών, δίσκοι, λυχνάρια κ. α.), που ήταν τοποθετημένα όλα μαζί σε παλαιές προθήκες στην οικία Τραυλού, όπως λέγεται το κτίριο, το οποίο χρησιμεύει επίσης ως εργαστήριο για τους φωτογράφους.
Από αυτά σημαντικότερα θεωρούνται τρία χάλκινα αντικείμενα, δύο λυχνάρια και ένας δίσκος.
Οι κλέφτες μπήκαν στο οίκημα από το διπλανό κτίριο παραβιάζοντας ένα ενδιάμεσο παράθυρο. Τότε χτύπησε ο συναγερμός που προστατεύει το χώρο, μόνον που τον έκοψαν αμέσως. Όταν τα περιπολικό της Αστυνομίας πάντως έφθασε επί τόπου, οι αστυνομικοί δεν παρατήρησαν τίποτε περίεργο.
Η κλοπή αποκαλύφθηκε έτσι την επομένη από φωτογράφο που εργάζεται στο εργαστήριο και η υπόθεση ερευνάται από το Τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ως πιθανότητα οι κλέφτες να είναι αθίγγανοι, οι οποίοι, όπως πιστεύεται, έχουν θάψει τα αρχαία σε άγνωστο μέρος για να τα βγάλουν όταν βρουν αγοραστές.
Ήδη πάντως έχει σχηματισθεί δικογραφία για το θέμα, ενώ η Δίωξη Αρχαιοκαπηλίας είχε ζητήσει να κρατηθεί μυστικό για τον εντοπισμό των αρχαιοκάπηλων. Κάτι που δεν κατέστη τελικώς δυνατό καθώς η είδηση διέρρευσε μέσω ανώνυμων τηλεφωνημάτων.
Η οικία Τραυλού είναι ένα βοηθητικό κτίριο, το οποίο λόγω της έλλειψης κατάλληλων αποθηκών χρησιμοποιείται και αυτό για την φύλαξη αρχαιοτήτων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κουτσούμπας: Τους ενοχλεί η μαζικότητα των αγώνων και το ανεβασμένο κύρος του ΚΚΕ μέσα σε αυτούς
- Δρομείς από όλο τον κόσμο συρρέουν σε ένα μικρό χωριό της Κρήτης για το Cretan Backyard Ultra
- «Μηδενική προπώληση, βανδαλισμοί και αποκλεισμός της Ιβάνκα» – Φιάσκο της χρονιάς το ντοκιμαντέρ της Μελάνια Τραμπ;
- Χιμένεθ για την αλλαγή του Μορόν και την απουσία των Άλβαρο και Ρόουζ
- Νέες αποκαλύψεις για την εξαφάνιση της Λόρας – Η μαρτυρία συμμαθήτριας και η αλλαγή σχολείου που ερευνά η Αστυνομία
- Καιρός: Στην «κατάψυξη» όλη η χώρα – Τι αλλάζει από την Τρίτη


