
Η «Κοιμωμένη» του Πικάσο σε δημοπρασία από τον οίκο Christie’s
Σε δημοπρασία βγάζει ο οίκος Christie's ένα πορτραίτο που φιλοτέχνησε ο Πάμπλο Πικάσο και απεικονίζει μία από τις ερωμένες του, την Μαρί-Τερέζ Βάλτερ. Πρόκειται για τον πίνακα «Κοιμωμένη», τα έσοδα από την πώληση του οποίου θα διατεθούν στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, στο οποίο και ανήκει το έργο τέχνης. Η δημοπρασία θα διεξαχθεί στις 12 Ιουνίου στο Λονδίνο.
Τρίγκα Νότα
Σε δημοπρασία βγάζει ο οίκος Christie’s ένα πορτραίτο που φιλοτέχνησε ο Πάμπλο Πικάσο και απεικονίζει μία από τις ερωμένες του, την Μαρί-Τερέζ Βάλτερ. Πρόκειται για τον πίνακα «Κοιμωμένη», τα έσοδα από την πώληση του οποίου θα διατεθούν στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, στο οποίο και ανήκει το έργο τέχνης.
Η προσωπογραφία της ερωμένης του καλλιτέχνη εκτιμάται ότι θα αποφέρει στο ίδρυμα περίπου 9 με 12 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας, δηλαδή 15-20 εκατομμύρια δολάρια.
Το έργο παραχωρήθηκε στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ από έναν ανώνυμο χορηγό, υπό τον όρο ότι θα πουλιόταν και τα έσοδα θα χρησιμοποιούνταν στην επιστημονική έρευνα πάνω στην παχυσαρκία, το διαβήτη και τις καρδιαγγειακές νόσους.
Το έργο, που ολοκληρώθηκε το 1935, είναι ένα από τα πολλά με το ίδιο θέμα, που δημιούργησε ο Πικάσο. Θα δημοπρατηθεί στις 21 Ιουνίου στο Λονδίνο, στην απογευματινή δημοπρασία, μαζί με άλλα έργα ιμπρεσιονιστών ζωγράφων και μοντέρνας τέχνης.
Την περασμένη χρονιά ο οίκος Christie’s στη Νέα Υόρκη πούλησε άλλο ένα πορτραίτο της Μαρί-Τερέζ, με τον τίτλο «Γυμνά, Πράσινα Φύλλα και Στήθη» έναντι τιμήματος 106,5 εκατομμυρίων δολαρίων, που αποτελεί και το υψηλότερο ποσό που πουλήθηκε ποτέ σε δημοπρασία ένα έργο τέχνης, παγκοσμίως.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η «κρυφή» πλευρά του Κάμα Σούτρα: Γυναικεία επιθυμία, συναίνεση και σεβασμός
- Η τελειότητα δεν φέρνει την ευτυχία
- Η Βρετανία βγαίνει διαιρεμένη μετά τις εκλογές – Τα κόμματα υπέρ της ανεξαρτησίας ενισχύονται διαρκώς
- H Eλλάδα στο Ευρωβαρόμετρο: Σε κακή οικονομική κατάσταση το 46% – Δεν εμπιστεύεται την κυβέρνηση το 77%
- «Εργαζόμενοι σκύλοι»: κάτι περισσότερο από καλύτεροι φίλοι
- Ασφυκτιά η Γενιά Ζ: Δεν μπορεί να σταθεί μόνη της οικονομικά – Τα χαμηλά εισοδήματα… αναβάλλουν τη ζωή τους




