Λιαμίρας Σάββας

Την επιθυμία του να επιστρέψει στην πατρίδα του εφόσον υπάρξει πρόταση, εξέφρασε σε δηλώσεις του σε ισπανικό Μέσο ο Μανόλο Χιμένεθ, ωστόσο πρόσθεσε πως σκοπεύει να εξαντλήσει το συμβόλαιό του με την ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μανόλο Χιμένεθ:

Σε σύγκριση με το ισπανικό πρωτάθλημα, σε ποιο επίπεδο είναι το ελληνικό;
Είναι ένα άλλο πρωτάθλημα, διαφορετικό. Οι δύο πρώτες ομάδες έχουν πολύ μεγαλύτερο μέρος μπάτζετ. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός εάν έπαιζαν στην Ισπανία θα τερμάτιζαν πάνω από την μέση. Το παιχνίδι έχει γενικά χαμηλότερη ποιότητα αλλά όλοι εδώ ζουν με ένα μεγάλο πάθος για το ποδόσφαιρο.

Πως αποφάσισες αναλάβεις την ΑΕΚ;

Υπήρχαν κάποιες ελκυστικές προσφορές από την Ισπανία. Η ΑΕΚ που είναι η τρίτη ομάδα στην Ελλάδα, ήρθε και παρόλο που υποφέρει απο οικονομικά προβλήματα, έχει ένα ενδιαφέρον έργο σε μακροπρόθεσμη βάση. Δεδομένο ότι δεν είχα πρόταση στα χέρια μου αποφάσισα να πάω στην ΑΕΚ που θα ήταν μια εμπειρία.

Για τα έργα αυτά χρειάζεται όμως μια μακροπρόθεσμη δέσμευση…

Αυτή την στιγμή έχω συμβόλαιο και είμαι ενθουσιασμένος να το τηρήσω… Μετά θα δούμε. Στόχος μου είναι να τελειώσει αυτή η χρονιά και στη συνέχεια να αφιερώσω περισσότερο χρόνο και στο έργο των Ακαδημιών.

Θα ήθελες να συνεχίσεις να δουλεύεις στο εξωτερικό ή να επιστρέψεις στην Ισπανία;
Δίχως καμία αμφιβολία θα προτιμούσα να επιστρέψω στην Ισπανία. Αλλά αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εδώ περνάω μια μεγάλη εμπειρία καθώς χρειάζεται να προσαρμοστώ σε άλλους τρόπους, άλλη κουλτούρα και είναι εξαιρετικά πολύτιμο για την καριέρα μου.


«Όχι» του Μπλάνκο στη Λοκομοτίβ Μόσχας

Αρνητικά φέρεται να απάντησε ο Αργεντινός Ισμαελ Μπλάνκο στη δελεαστική πρόταση που κατέθεσε η Λοκομοτίβ Μόσχας για να τον εντάξει στο δυναμικό της. Ήταν η τελευταία ημέρα των μεταγραφών στην Ρωσία…

Όπως αποκαλύπτει η «Sport Express», οι Ρώσοι προσέφεραν στον Αργεντινό επιθετικό 2,5 εκ. ευρώ για συμβόλαιο τριετούς διάρκειας και 750.000 ευρώ στην ΑΕΚ.

Οι άνθρωποι της Ένωσης συμφώνησαν στην παραχώρηση του παίκτη τρεις μήνες πριν την λήξη του συμβολαίου του, ωστόσο οι εκπρόσωποι του «Ζορό» ξεκαθάρισαν ότι ο πελάτης τους δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την Ελλάδα τουλάχιστον ως το καλοκαίρι και η κουβέντα έληξε εκεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ