
Έκκληση της ερευνητικής και διαδικτυακής κοινότητας για το εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας
Με αφορμή τα δέκα χρόνια από τη δημιουργία της Wikipedia, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας και η ελληνική κοινότητα ανοιχτού λογισμικού ξεκινούν σειρά δράσεων για τον εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας, η οποία σήμερα έχει ξεπεράσει αισίως τα 58.500 λήμματα.
Με αφορμή τα δέκα χρόνια από τη δημιουργία της Wikipedia, το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας και η ελληνική κοινότητα ανοιχτού λογισμικού ξεκινούν σειρά δράσεων για τον εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας, η οποία σήμερα έχει ξεπεράσει αισίως τα 58.500 λήμματα.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια μέσα από τη δράση MyWikipedia.gr.
Μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν την παρουσίαση που έκανε στο συνέδριο TEDxAthens ο συντονιστής της προσπάθειας Γιάννης Γιανναράκης.
Ειδικά οι Έλληνες εκπαιδευτικοί έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη σχετική προσπάθεια για τον εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας που ξεκίνησε το Δίκτυο Καινοτόμων Εκπαιδευτικών «Συμμετέχω».
Ακόμα, τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ειδικό εργαστήριο, στο οποίο θα παρουσιαστούν οι βασικές αρχές της Βικιπαίδειας και εμπειρίες χρηστών από τη συγγραφή άρθρων. Θα διεξαχθεί επίσης βιωματικό σεμινάριο συγγραφής λημμάτων.
Δεδομένου ότι έχουν προβλεφθεί θέσεις μόνο για 60 άτομα, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή εδώ.
Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ), σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού /Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ), το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) και τους συντάκτες της Βικιπαίδειας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ακτή Ελεφαντοστού: Οκτώ νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στην Αμπιτζάν
- Ο στρατός της Νιγηρίας διέσωσε 92 άτομα που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές μαχητές
- Ανακουφισμένος και πανευτυχής ο Κόρι Τζόσεφ: «Εκπληκτικό που έπαιξα αυτό τον ρόλο»
- Πετρέλαιο: Οι τιμές υποχωρούν, ενώ οι αγορές ποντάρουν σε συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν για να τερματιστεί ο πόλεμος
- Η Γωγώ Μαστροκώστα ήταν αγωνίστρια μέχρι το τέλος
- Σκαριόλο: «Μικρές λεπτομέρειες έπαιξαν ρόλο… – Πολύ καλή ομάδα ο Ολυμπιακός»



