Ο Άνηθος
Το ξέρετε ότι αυτό το υλικό το οποίο θεωρούμε συνηθισμένο και δεδομένο όταν το βλέπουν στους πάγκους των λαϊκών αγορών, είναι στην πραγματικότητα σπουδαίο και ότι έχει μακραίωνη ιστορία;
Το ξέρετε ότι αυτό το υλικό το οποίο θεωρούμε συνηθισμένο και δεδομένο όταν το βλέπουν στους πάγκους των λαϊκών αγορών, είναι στην πραγματικότητα σπουδαίο και ότι έχει μακραίωνη ιστορία; Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες για τον άνηθο, ανατρέξαμε στο βιβλίο «Τα Βότανα στην Κουζίνα» των Μαρία και Νίκου Ψιλάκη, και μάθαμε όχι μόνο γα τις φαρμακευτικές του ιδιότητες, ότι είναι, μεταξύ άλλων τονωτικό και διουρητικό, αλλά και ότι το χρησιμοποιούσαν πριν από 4.000 χρόνια στην Κρήτη και στα νησιά του Αιγαίου.
Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι θα συγκινηθούμε από τον άνηθο. Κι΄όμως. Το σίγουρο είναι ότι θα κοιτάζουμε πλέον με άλλη ματιά εκείνα τα ματσάκια στο σούπερ μάρκετ και τη λαϊκή.
Ο άνηθος δίνει λεπτή και αρωματική γεύση σε πράσινες σαλάτες και χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων σε χορτόπιτες, στο αρνάκι φρικασέ, στο τζατζίκι και στη μαγειρίτσα.
Σύμφωνα με τις «Ολοκληρωμένες Τεχνικές Μαγειρικής “Le Cordon Bleu” (Επαγγελματικές Εκδόσεις Μαγειρικής Α. Τσιτσιλώνης )», ο «άνηθος ταιριάζει με σολομό, παστή ρέγκα, μοσχάρι, καρότα, αγγούρι, πατάτες, μαγιονέζα, ξινή κρέμα, μαλακά φρέσκα τυριά.»
in.gr Ταξίδια
- Margo’s Got Money Troubles: Η πρεμιέρα της σειράς με τις Μισέλ Φάιφερ, Ελ Φάνινγκ και Νικόλ Κίντμαν
- Πάρ’ το αλλιώς: Έξι τρόποι για να βάλεις τη σχέση από το τέλμα
- Στέγαση: Συνεχίζεται η ασφυξία – Πάνω από το ιστορικό υψηλό του 2008 οι τιμές – Οι περιοχές που «καίνε»
- Ποια είναι τα μπαζωμένα ρέματα που πλημμυρίζουν την Αθήνα
- Η κυβέρνηση απειλεί τους αγρότες με διώξεις περί «εγκληματικής οργάνωσης» και στοχοποιεί το λαϊκό κίνημα
- ΕΣΔΑ: Ο Στάρμερ καλεί την Ευρώπη να περιορίσει τα δικαιώματα των μεταναστών για να… αντιμετωπίσει την ακροδεξιά





