Ο Vitaly Petrov στη Renault F1 μέχρι το 2012
Η ομάδα του Enstone ανακοίνωσε τη διετή επέκταση του συμβολαίου της με τον Ρώσο οδηγό, φιλοδοξώντας ότι (μετά το φετινό έτος εκμάθησης) στο πρωτάθλημα της Formula 1 του 2011 ο 26χρονος θα αρχίσει να προσεγγίζει την απόδοση του Robert Kubica.
Ο Vitaly Petrov θα παραμείνει στη Renault F1 (που από το 2011 θα μετονομαστεί σε Lotus Renault GP Team) για τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα, μέχρι το τέλος του 2012, όπως ανακοίνωσε και επίσημα η ομάδα του Enstone. Η ομάδα έχει ήδη ανακοινώσει το πολυετές της συμβόλαιο και με τον Robert Kubica.
Στη διάρκεια του 2010 η Renault F1 δεν είχε κρύψει τη δυσαρέσκειά της για ορισμένα φτωχά αποτελέσματα και ατυχήματα του Ρώσου, καθώς και για την έλλειψη σταθερότητας στην απόδοσή του. Όμως, τώρα πιστεύει ότι ο Vitaly Petrov θα βελτιωθεί, θα χτίσει πάνω στις καλές του επιδόσεις στην Ουγγαρία και το Abu Dhabi.
“Ο Robert Kubica παρέχει ένα εξαιρετικό σημείο αναφοράς με την ταχύτητα και τη σταθερότητά του και είμαστε βέβαιοι ότι ο Vitaly θα το πλησιάσει του χρόνου” είπε ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας, Eric Boullier.
Ο συνιδιοκτήτης της ομάδας, Gerard Lopez, έδωσε και μια άλλη πτυχή της ανανέωσης του συμβολαίου με τον Ρώσο: “Χάρη στον Vitaly και στην ομάδα, η Ρωσία ανοίγεται στη Formula 1. Τους τελευταίους μήνες, δημιουργήσαμε στενούς δεσμούς με αυτή τη χώρα και ορισμένες από τις ισχυρότερες εταιρείες της. Φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε περαιτέρω αυτή την ιδιαίτερη σχέση τα δύο επόμενα χρόνια”.
Ο Vitaly Petrov δήλωσε: “Έμαθα πολλά για το σπορ, τις πίστες και το μονοθέσιο φέτος και αυτά θα με βοηθήσουν να βελτιωθώ στο μέλλον. Είμαι αισιόδοξος ότι θα αποδόσω. Από πολλές απόψεις, το 2010 μάθαινα. Το 2011 θα αποδίδω. Αισθάνομαι έτοιμος να ανταποκριθώ σε αυτή την πρόκληση”.
auto.in.gr
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Το ντέρμπι του UEFA Champions League έρχεται στο MEGA
- Μια νύχτα μόνο: Οι σχέσεις δοκιμάζονται
- Τουρκία: Ένοπλη επίθεση σε λύκειο – Τουλάχιστον 13 τραυματίες, αναφορές για ομήρους μαθητές
- Φάμελλος: Πυρά σε Μητσοτάκη για Λαζαρίδη – «Σταθερότητα για τους απατεώνες, κατάντια για την Ελλάδα»
- Ο Ζάκερμπεργκ δημιουργεί τον ψηφιακό κλώνο του – Και θα τον στέλνει στη δουλειά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442