Ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης σβήνουν τα φώτα για να προστατεύσουν τα πτηνά
Οι υπεύθυνοι όλο και περισσότερων ψηλών κτιρίων στη Νέα Υόρκη δέχονται να σβήνουν τα φώτα το βράδυ για να προστατεύσουν από τις συγκρούσεις τα πουλιά που μεταναστεύουν το φθινόπωρο. Το πρόγραμμα «Τα Φώτα Σβήνουν», μια πρωτοβουλία της οργάνωσης NYC Audubon για την προστασία των πτηνών στις πόλεις, θα διαρκέσει μέχρι την 1η Νοεμβρίου.
Οι υπεύθυνοι όλο και περισσότερων ψηλών κτιρίων στη Νέα Υόρκη δέχονται να σβήνουν τα φώτα το βράδυ για να προστατεύσουν από τις συγκρούσεις τα πουλιά που μεταναστεύουν το φθινόπωρο.
Το πρόγραμμα «Τα Φώτα Σβήνουν», μια πρωτοβουλία της οργάνωσης NYC Audubon για την προστασία των πτηνών στις πόλεις, θα διαρκέσει μέχρι την 1η Νοεμβρίου για πέμπτη συνεχή χρονιά.
Περίπου 90.000 πουλιά εκτιμάται ότι σκοτώνονται στη Νέα Υόρκη κάθε χρόνο πέφτοντας σε γυάλινα φωτισμένα παράθυρα, αναφέρει το BBC. Το φως μάλλον παρεμβάλλεται στις ενδείξεις που χρησιμοποιούν τα πουλιά για να προσανατολίζονται.
Για να περιοριστεί το πρόβλημα τη διάρκεια της αποδημίας, η NYC Audubon ζητά από τους ενοίκους να σβήνουν τα φώτα στα άδεια δωμάτια από τα μεσάνυχτα έως το ξημέρωμα. Όσοι εργάζονται το βράδυ στους ψηλούς ορόφους καλούνται να κατεβάζουν τα στόρια και να χρησιμοποιούν λάμπες γραφείου αντί για φωτισμό οροφής.
Σύμφωνα με έρευνα του Μουσείου Πεδίου του Σικάγο, ο αριθμός των πουλιών που σκοτώνονται πάνω σε κτίρια μειώνεται κατά 83% όταν τα φώτα παραμένουν κλειστά.
Μεταξύ των ειδών που απειλούνται περισσότερο είναι ο σπουργίτης Zonotrichia albicollis, o θαμνοτσιροβάκος Geothlypis trichas και ο εξάουρος Seiurus aurocapillus.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι ουρανοξύστες Empire State Building και Chrysler.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το Ιράν συλλαμβάνει τρεις ηγετικές φιγούρες της παράταξης των μεταρρυθμιστών
- Γέννησε η Άννα Κορακάκη – «Καλώς μας ήρθες, ζωή μας»
- Πορτογαλία: «Αέρας» νίκης για τον κεντροαριστερό υποψήφιο
- Προειδοποίηση από την Google: Πάνω από 1 δισεκατομμύριο smartphone αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο ασφαλείας
- Πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Καλάμπρια στον Έσε – Κίτρινη κάρτα έδειξε ο Λάμπρεχτς, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των «ερυθρόλευκων» για κόκκινη (vid)
- Λήξη συναγερμού στο Καϊμακτσαλάν: Εντοπίστηκε ο σκιέρ που είχε εξαφανιστεί


