Αλυσίδα… πεντοζάλη από τα Χανιά μέχρι το Λασίθι
Ικανοποιητική κρίνουν οι διοργανωτές τη συμμετοχή στη διοργάνωση... αλυσίδας πεντοζάλη στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης, στην οποία Κρητικοί και επισκέπτες στο νησί ενώθηκαν από τα Χανιά μέχρι το Λασίθι στο ρυθμό του χορού. Μετά το χορό στη δεξιά λωρίδα του εθνικού οδικού δικτύου του νησιού ακολούθησαν εκδηλώσεις του «Πλανήτη Κρήτη» στις πόλεις.
Ικανοποιητική κρίνουν οι διοργανωτές τη συμμετοχή στη διοργάνωση… αλυσίδας πεντοζάλη στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης, στην οποία Κρητικοί και επισκέπτες στο νησί ενώθηκαν από τα Χανιά μέχρι το Λασίθι στο ρυθμό του χορού.
Μετά το χορό στη δεξιά λωρίδα του εθνικού οδικού δικτύου του νησιού ακολούθησαν εκδηλώσεις του «Πλανήτη Κρήτη» στις πόλεις.
Η διοργάνωση ξεκίνησε στις 19.40 του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε στις 20.05, μια ανθρώπινη αλυσίδα που ένωσε όλους όσοι έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση στο βασικό οδικό άξονα της Κρήτης (ΒΟΑΚ), Χανιά – Άγιος Νικόλαος μήκους 200.000 μέτρων.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν έλειψαν και οι διπλές αλλά και τριπλές αλυσίδες των συμμετεχόντων, όπως στον κόμβο της Σούδας στα Χανιά, δείγμα της έλλειψης συντονισμού και καλής οργάνωσης σε ορισμένες περιπτώσεις. Ωστόσο το εγχείρημα ήταν πολύ δύσκολο και γινόταν για πρώτη φορά.
Λίγο πριν αρχίσει ο χορός, ο πρόεδρος του σωματείου «Πλανήτης Κρήτη» Σπύρος Πρεβεζάνος, μέσα από την συχνότητα της ΕΡΑ ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν. Σημαντικό ρόλο για την σημερινή εκδήλωση έπαιξαν οι εθελοντές αλλά και όλη η δύναμη της τροχαίας που βρισκόταν από νωρίς επί ποδός.
Όλοι οι χορευτές που βρέθηκαν στο οδικό δίκτυο είχαν παραταχθεί δεξιά του δρόμου στο ρεύμα κυκλοφορίας Χανιά – Λασίθι ενώ ελικόπτερο από αέρος επιτηρούσε την περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Κρήτη, οι χορευτές έστειλαν μηνύματα αγάπης και συναδέλφωσης σε όλους τους λαούς της γης, καλώντας τους να χορέψουν και να γίνουν ένα μαζί του.
Η συμμετοχή κρίθηκε ικανοποιητική αν και στόχος των διοργανωτών ήταν, μεταξύ άλλων, η εκδήλωση να περάσει στο βιβλίο Γκίνες, παίρνοντας το βραβείο «Πλανήτη Κρήτη». Το βράδυ πραγματοποιήθηκαν στις πόλεις του νησιού εκδηλώσεις με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Δεν κάνει βήμα πίσω ο Νετανιάχου – «Το Ισραήλ θα συνεχίσει να πολεμά το Ιράν»
- Θεσσαλονίκη: Ως ανθρωποκτονία ερευνάται ο θάνατος άνδρα, η σορός του οποίου εντοπίστηκε στην Ευκαρπία
- Πακιστάν: «Βαριέμαι μέχρι θανάτου» – Οι δημοσιογράφοι περιμένουν άπρακτοι μια είδηση για τις συνομιλίες Ιράν και ΗΠΑ
- Μίλαν – Ουντινέζε 0-3: Αδιανόητο κάζο για τους Ροσονέρι
- Έφτασε στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα το Άγιο Φως – Μεταφέρεται σε όλη την Ελλάδα
- Ντε Τζέρμπι: «Θέλω να δω ξανά την Τότεναμ που έβλεπα όταν είχε τον Ποστέκογλου»


