Νέες «εμπρηστικές» δηλώσεις κατά της διοίκησης του Ηρακλή, έκανε ο
Γιόσεφ Μπουμπένκο, μέσω της εφημερίδας «Εξέδρα» και όλα δείχνουν ότι
και ο ίδιος ο Σλοβάκος τεχνικός θέλει να αποχωρήσει από την τεχνική
ηγεσία της ομάδας. Πιθανότατα την Παρασκευή, ο πρόεδρος της ΠΑΕ,
Γιάννης Τάκης, θα μεταβεί στην Ιταλία με όλες τις ενδείξεις να οδηγούν
πλέον στο συμπέρασμα ότι οι δύο πλευρές (πολύ δύσκολα) θα συνεχίσουν.

Ο Μπουμπένκο μίλησε από την Ιταλία, αναφορικά με το πρόγραμμα προετοιμασίας και τόνισε τα εξής: «Κανείς δεν μου είπε για φιλικό τουρνουά με Μπρέσια και Λάρισα. Εμένα μου είπανε να παίξουμε ένα παιχνίδι με τη Λάρισα και για αυτό το απέρριψα. Επειδή παίζουμε την τρίτη αγωνιστική. Από την αρχή αυτός ο μάνατζερ (σ.σ. οι διοργανωτές των φιλικών) έλεγε να παίξουμε με τους επίλεκτους. Μπορεί να λέει ότι αυτή η ομάδα έπαιξε με την Κατάνια και την Κιέβο Βερόνα αλλά αυτοί έπαιξαν με τις πρώτες τους ομάδες; Ή με τις ομάδες Νέων; Δεν μπορώ να καταλάβω πώς εμείς δεν βρίσκουμε ομάδα να παίξουμε επειδή, λένε, ότι αποκτήσαμε κακό όνομα μετά το παιχνίδι με την Κατάνια στο οποίο εμείς δεν φταίμε σε τίποτα και έχουμε έναν σοβαρά τραυματία και ένας παίκτης μας έφαγε μπουνιά. Και η Λάρισα που έπαιξε και αυτή σε παιχνίδι με επεισόδια (σ.σ. με Μπρέσια) πώς βρήκε ομάδα; Για αυτό και ενημέρωσα τους παίκτες από την αρχή για το τι γίνεται για να πάρουνε και τα παιδιά την απόφαση και μου είπανε ότι, είτε παίζουμε φιλικά, είτε όχι, θα μείνουμε εδώ», ήταν οι δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Εξέδρα».

Επί της ουσίας, οι διοργανωτές υποστηρίζουν ότι ο Μπουμπένκο έχει βάλει στη μέση την κόντρα του με την διοίκηση της ΠΑΕ Ηρακλής και γι’ αυτόν τον λόγο, απορρίπτει τη μία πρόταση μετά την άλλη.

«Η πρόταση για το φιλικό τουρνουά με την Μπρέσια και τη Λάρισα έγινε μπροστά στον Φανάρα. Όλα έγιναν παρουσία του Φανάρα. Για τους επίλεκτους που περιφρονεί αλλά δεν έχουνε πρόβλημα ιταλικές ομάδες του Καμπιονάτο να παίξουν μαζί τους, ήταν ενήμερος από τη Θεσσαλονίκη», απάντησαν.

Κατά πόσο στον Ηρακλή ήλπιζαν (ή περίμεναν) αλλαγή της στάσης του Μπουμπένκο, ουδείς μπορεί να γνωρίζει. Το βέβαιο είναι ότι υπό αυτές τις συνθήκες, είναι αδύνατο να συνεχιστεί η συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr