Κέρδη σημειώνει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη
Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, ακολουθώντας την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημειώνει κέρδη 0,92% στις 1.593,67 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 3 εκατομμύρια ευρώ.
Σε θετικό έδαφος κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τετάρτη, ακολουθώντας την άνοδο των ευρωπαϊκών αγορών.
Στις 10:35 ο Γενικός Δείκτης Τιμών σημείωσε κέρδη 0,92% στις 1.593,67 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα 3 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωνε άνοδο 1,43%, ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης κέρδιζε 0,34% και ο δείκτης της μικρής κεφαλαιοποίησης ενισχυόταν κατά 0,68%.
Ο κλαδικός δείκτης των τραπεζών σημείωνε κέρδη 2,58%.
Συνολικά, 33 μετοχές κινούνταν ανοδικά, 5 πτωτικά και 19 παρέμεναν σταθερές.
Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο δείκτης FTSE-100 σημείωνε άνοδο 1,19%, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX κέρδιζε 1,13% και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο CAC-40 κατέγραφε κέρδη 1,85%. Το κλίμα επηρέασε το θετικό γύρισμα της Wall Street χθες το βράδυ και τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Apple.
Συγκεκριμένα, για το τρίμηνο μέχρι τις 27 Ιουνίου η Apple ανακοίνωσε κέρδη 3,25 δισ. δολ. που αντιστοιχούν σε 3,51 δολ. ανά μετοχή από κέρδη 1,83 δισ. δολ. ή 2,01 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περίοδο του 2009. Σήμερα, Τετάρτη, ανακοινώνουν οικονομικά αποτελέσματα οι Coca Cola, Wells Fargo, Ebay, και ακολουθούν αύριο οι ΑΤ&Τ, Microsoft, Morgan Stanley, Xerox και την Παρασκευή οι McDonalds, Amazon και Ford.
Τα καλύτερα των εκτιμήσεων κέρδη της Apple, τροφοδότησαν την άνοδο στις αγορές της Ασίας, με εξαίρεση την Ιαπωνία, που συνέχισε το σερί απωλειών και έχασε τα αρχικά της κέρδη, λόγω της ανατίμησης του γιέν. Με απώλειες σε ποσοστό 0,23%, έκλεισε στο Χρηματιστήριο του Τόκιο ο δείκτης Nikkei, φθάνοντας στις 9.278,83 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διαμαρτυρία της Μπαρτσελόνα πριν τη ρεβάνς με την Ατλέτικο για το… χορτάρι του «Μετροπολιτάνο» (vid)
- Ψηφιακή ετικέτα: Το νέο πεδίο μάχης για την ενιαία αγορά στην Ευρώπη
- Εμπρησμός σε μάντρα ενοικιαζόμενων οχημάτων: Τι έδειξαν οι κάμερες ασφαλείας – Δύο οι δράστες
- Δωρεά αναπηρικού αμαξιδίου στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας από τον Δήμο
- Στο Κόσοβο ο Δένδιας την Πέμπτη – Δεν θα είναι παρών στη συζήτηση για το Κράτος Δικαίου στη Βουλή
- Τσερνόμπιλ: SOS από Greenpeace για την προστατευτική κατασκευή του πυρηνικού αντιδραστήρα – «Κίνδυνος διαρροής»
- «Ο Σπανούλης είναι ο μεγάλος στόχος της Ντουμπάι»
- «Άκυρο» στην αγωγή Τραμπ κατά της Wall Street Journal για την ευχετήρια κάρτα στον Έπσταϊν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442