Νέα πτέρυγα ετοιμάζει το Μουσείο του Λούβρου
Νέα πτέρυγα, που θα στεγάσει τη συλλογή των έργων ισλαμικής τέχνης, πρόκειται να αποκτήσει το Μουσείο του Λούβρου. Η «Πτέρυγα Βισκόντι», όπως θα ονομάζεται, αναμένεται να ανοίξει για το κοινό στα τέλη του 2011, ενώ τα πρώτα σχέδια δείχνουν μία εντυπωσιακή κατασκευή.
Νέα πτέρυγα, που θα στεγάσει τη συλλογή των έργων ισλαμικής τέχνης,
πρόκειται να αποκτήσει το Μουσείο του Λούβρου.
Η «Πτέρυγα Βισκόντι»,
όπως θα ονομάζεται, αναμένεται να ανοίξει για το κοινό στα τέλη του
2011, ενώ τα πρώτα σχέδια δείχνουν μία εντυπωσιακή κατασκευή δύο επιπέδων, συνολικής έκτασης 2.800 τ.μ.
Οι αρχιτέξκτονες Ρούντι Ριτσιότι και Μάριο Μπελίνι έχουν σχεδιάσει ένα γυάλινο στέγαστρο σε σχήµα κυµατιστού και φωτεινού πέπλου, στηριγµένο σε επτά λεπτούς πυλώνες.
Το στέγαστρο θα ονομάζεται Ιριδίζον Πέπλο, ενώ το συνολικό κόστος της πτέρυγας ανέρχεται σε 98,5 εκατ. ευρώ.
Η συλλογή έργων ισλαμικής τέχνης του Λούβρου αποτελείται από 13.000 αντικείμενα. Στο πρώτο επίπεδο της «Πτέρυγας Βισκόντι» θα στεγαστούν έργα από τον 7ο έως τον 10ο αιώνα, ενώ στο δεύτερο θα εκτεθούν έργα από τον 11ο έως τον 19ο αιώνα µαζί µε την περίφηµη συλλογή από τάπητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Β’)
- Ο Τζόλης αναδείχθηκε πολυτιμότερος της χρονιάς στο βελγικό πρωτάθλημα
- Νέα Ορλεάνη: Οι κάτοικοι καλούνται να ξεκινήσουν άμεσα τη μετεγκατάσταση – Η θάλασσα θα εξαφανίσει την πόλη
- Μέμος Μπεγνής: «Επένδυσα τα χρήματα μου σε ένα ταχυφαγείο και καταστράφηκα»
- Νέα πολεμική ανάρτηση Τραμπ για το Ιράν με αιχμές κατά Ομπάμα
- Greece Tourism Revenue Surges in Q1 as Visitor Numbers Jump




