
«Κουμπί πανικού» υιοθετεί το Facebook για την προστασία των ανηλίκων
Έπειτα από πολύμηνες πιέσεις εκ μέρους μιας βρετανικής υπηρεσίας για την
προστασία των ανηλίκων στο Διαδίκτυο, οι υπεύθυνοι του Facebook
αποδέχτηκαν τελικά την εγκατάσταση μιας εφαρμογής μέσω της οποίας οι
χρήστες μπορούν να καταγγέλλουν ύποπτες ή ανάρμοστες συμπεριφορές.
Έπειτα από πολύμηνες πιέσεις εκ μέρους μιας βρετανικής υπηρεσίας για την προστασία των ανηλίκων στο Διαδίκτυο, οι υπεύθυνοι του Facebook αποδέχτηκαν τελικά την εγκατάσταση μιας εφαρμογής μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να καταγγέλλουν ύποπτες ή ανάρμοστες συμπεριφορές.
Το «κουμπί πανικού» απευθύνεται κυρίως σε παιδιά 13 έως 18 ετών τα οποία καλούνται να το εγκαταστήσουν στο προφίλ τους για να μπορούν να υποβάλλουν καταγγελίες και να ενημερώνονται σε θέματα ασφάλειας.
Οι αναφορές των χρηστών τους θα διαβιβάζονται στους υπεύθυνους ασφάλειας του Facebook αλλά και στο Κέντρο Παιδικής Εκμετάλλευσης και Online Προστασίας (CEOP) που έχει συστήσει η βρετανική κυβέρνηση.
To CEOP ασκούσε πιέσεις από το Νοέμβριο για την εγκατάσταση του κουμπιού πανικού στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης. Η πρώτη που το αποδέχτηκε ήταν η υπηρεσία Bebo.
Οι υπεύθυνοι του Facebook αρχικά αντέδρασαν στην πρόταση, αναγκάστηκαν όμως να υποχωρήσουν έπειτα από το θόρυβο για την υπόθεση της Άσλεϊ Χολ, μιας 17χρονης Βρετανίδας που βιάστηκε και δολοφονήθηκε από έναν 33χρονο που εμφανιζόταν στο προφίλ του ως έφηβος.
«Από τις συνομιλίες μας με παραβάτες γνωρίζουμε ότι ένα εμφανές αποτρεπτικό μέτρο θα μπορούσε να προστατεύσει τους νέους ανθρώπους στο Διαδίκτυο» δήλωσε στο Reuters ο Τζιμ Γκαμπλ, εκτελεστικός διευθυντής του CEOP.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εφιάλτης για γυναίκα στη Βρετανία: Πρώην της έφτιαξε ψεύτικο προφίλ με φωτογραφίες της και έστελνε άνδρες στο σπίτι της
- Μπαρτζώκας: «Να μην επαναπαυτούμε – Αξίζουμε να πάμε στο Final Four, αλλά πρέπει να το αποδείξουμε»
- Μελόνι: Δεν συμφωνώ με ενδεχόμενη αποχώρηση αμερικανικών στρατευμάτων από την Ιταλία
- Νέος δημοτικός παιδικός σταθμός δημιουργήθηκε στην Καλλιθέα
- Η γερμανική Αριστερά εγκαταλείπει το Χ λόγω παραπληροφόρησης
- ΜΜΕ Ιράν: Δύο πύραυλοι χτύπησαν αμερικανικό πολεμικό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ – Οι ΗΠΑ διαψεύδουν

