Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Για την περαιτέρω στάση τους αποφασίζουν οι βαθμολογητές των Πανελληνίων

Για την περαιτέρω στάση τους αποφασίζουν οι βαθμολογητές των Πανελληνίων

Κατά τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ αναμένεται να αποφασιστεί εάν οι βαθμολογητές των Πανελληνίων θα παρατείνουν την απεργία τους ή θα επιστρέψουν στη διόρθωση των γραπτών. Προηγήθηκε χθες, Τετάρτη, το «όχι» του υπουργείου Οικονομικών στα οικονομικά αιτήματα των βαθμολογητών, ενώ η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης.

Κατά τη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ αναμένεται να
αποφασιστεί εάν οι βαθμολογητές των Πανελληνίων θα παρατείνουν την
απεργία τους ή θα επιστρέψουν στη διόρθωση των γραπτών. Προηγήθηκε χθες,
Τετάρτη, το «όχι» του υπουργείου Οικονομικών στα οικονομικά αιτήματα
των βαθμολογητών, ενώ η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου άφησε
ανοιχτό το ενδεχόμενο επιστράτευσης.

Σύμφωνα με το Βήμα, η απόφαση της ΟΛΜΕ για την πορεία των κινητοποιήσεων θα εξαρτηθεί κυρίως από τις ψήφους της ΔΑΚΕ -της παράταξης της Νέας Δημοκρατίας-, καθώς η διάσπασή της στη συνεδρίαση της Τρίτης οδήγησε στην απόφαση για συνέχιση της αποχής μέχρι αύριο, Παρασκευή.

Σε περίπτωση που οι δύο από τους τέσσερις εκπροσώπους της ΔΑΚΕ στην ΟΛΜΕ επιμείνουν ότι η αποχή πρέπει να συνεχιστεί, είναι δεδομένο ότι η κινητοποίηση θα παραταθεί τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα.

Εκπαιδευτικοί, ωστόσο, εκτιμούν ότι οι εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ θα αναζητήσουν κεντρική «γραμμή» στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς πρόκειται για ένα θέμα που αφορά χιλιάδες οικογένειες.

Ακόμα και επιστράτευση

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, την Τετάρτη, η υπουργός Παιδείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταφερθούν τα γραπτά που δεν έχουν βαθμολογηθεί σε άλλα βαθμολογικά κέντρα που λειτουργούν κανονικά, να αντικατασταθούν βαθμολογητές ή ακόμη- σε ακραία περίπτωση- και να επιστρατευτούν πολιτικά οι εκπαιδευτικοί.

Η κ. Διαμαντοπούλου έκανε έκκληση στους εκπροσώπους της ΟΛΜΕ «να κατανοήσουν και να σεβαστούν ότι δεν μπορούν να κρατούν σε ομηρεία 90.000 παιδιά και τις οικογένειές τους».

Εκτίμησε πάντως ότι μέχρι τις 25 Ιουνίου θα έχει αποκατασταθεί η τάξη, ενώ, όπως τόνισε, στην Περιφέρεια έχει ολοκληρωθεί η βαθμολόγηση και απομένει ένα 25% γραπτών που αφορά τα βαθμολογικά κέντρα της Αθήνας. «Για όλους έρχεται μια στιγμή που βάζουν τις ευθύνες τους πάνω από όλα» είπε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο