Η «Νόρμα» του Μπελίνι σε τέσσερις παραστάσεις στο Ηρώδειο
Τη «Νόρμα» του Βιντσέντζο Μπελίνι, ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του παγκόσμιου λυρικού ρεπερτορίου, παρουσιάζει η Εθνικής Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο (12,13,18,19 Ιουνίου) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών.
Τη «Νόρμα» του Βιντσέντζο Μπελίνι, ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του παγκόσμιου λυρικού ρεπερτορίου, παρουσιάζει η Εθνικής Λυρική Σκηνή στο Ηρώδειο (12,13,18,19 Ιουνίου) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών.
Την ευθύνη της μουσικής διεύθυνσης έχει ο Λουκάς Καρυτινός, τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σπύρος Ευαγγελάτος, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Γιώργος Πάτσας και τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος.
Η υψίφωνος Δήμητρα Θεοδοσίου ερμηνεύει τον ομώνυμο ρόλο, ενώ σε δεύτερη διανομή τη «Νόρμα» ερμηνεύει η Βουλγάρα υψίφωνος Ραντοστίνα Νικολάεβα.
Αξίζει να σημειωθεί πως η παράσταση ανεβαίνει μισό αιώνα μετά την παρουσίασή της από την ΕΛΣ στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου με πρωταγωνίστρια τη Μαρία Κάλλας -η οποία σφράγισε ανεξίτηλα τον ρόλο- και 42 χρόνια από το ανέβασμα στο Ηρώδειο με την Έλενα Σουλιώτη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άρης: Με Χόνγκλα στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ
- Με τη βούλα της κυβέρνησης συνεχίζεται το πάρτι στον ΟΠΕΚΕΠΕ
- BBC: Έχουμε ταυτοποιήσει τα ονόματα 177.477 Ρώσων στρατιωτικών που έχουν σκοτωθεί μέχρι σήμερα στην Ουκρανία
- Penisgate: Αθλητές των Χειμερινών Ολυμπιακών φέρονται να ντοπάρονται με ενέσεις στο πέος
- Προστατεύεται και αναδεικνύεται ο Ιερός Ναός Παναγίας Κοσμοσώτειρας
- Παραιτήθηκε από τον πάγκο του Μαρόκου ο Ρεγκραγκί



