Δήμος Σουφλίου
Αμφιθεατρικά κτισμένο στις παρυφές του λόφου του Αϊ - Λια, στη σκιά της Ροδόπης και κοντά στις όχθες του ποταμού Έβρου. Βρίσκεται 65 μόλις χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.
Αμφιθεατρικά κτισμένο στις παρυφές του λόφου του Αϊ – Λια, στη σκιά της
Ροδόπης και κοντά στις όχθες του ποταμού Έβρου. Βρίσκεται 65 μόλις
χιλιόμετρα μακριά από το λιμάνι και το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.
Έγινε παγκοσμίως γνωστό στα τέλη του 19ου αιώνα ως σταυροδρόμι ανατολής και δύσης στους δρόμους του μεταξιού. Τότε γνώρισε μεγάλη οικονομική ανάπτυξη. Ήταν εμπορικό και διοικητικό κέντρο 60 χωριών που βρίσκονταν εκατέρωθεν του ποταμού Έβρου. Η πόλη φέρει ανεξίτηλη τη σφραγίδα του μεταξιού.
Περιηγηθείτε στα γραφικά σοκάκια της, στα καταστήματα μεταξωτών και δοκιμάστε το εξαιρετικό τσίπουρο, τα μοναδικά ντόπια αλλαντικά και το κρασί. Αυθεντικοί και γλεντζέδες οι άνθρωποί της θα τα μοιραστούν μαζί σας. Η σηροτροφία καθόρισε την αρχιτεκτονική του Σουφλίου. Τα “κουκουλόσπιτα”, ευάερα, κτισμένα από τούβλο και πέτρα, πρόσφεραν τις κατάλληλες συνθήκες για την εκτροφή του μεταξοσκώληκα.
Κέντρο ενημέρωσης Σουφλίου τηλ.25540-24381, www.soufli.gr
Agrinet – Δίκτυο αγροτοτουριστικών επιχειρήσεων Θράκης
- «Αυτά είναι τα μυστικά της επιτυχίας του Κομπανί στην Μπάγερν»
- Ιράν: Για 30 ώρες έκαιγε η φωτιά στο αεροπλανοφόρο USS Gerald R. Ford
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Το πλαφόν δεν αναχαιτίζει την ακρίβεια – Καταγγελίες για τσουχτερές ανατιμήσεις
- «O θάνατος ενός ηθοποιού» έρχεται στο ΠΛΥΦΑ
- Νέο πλήγμα στην αμερικανική πρεσβεία στη Βαγδάτη
- Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου



