
Δεύτερη η ΑΕΚ, 2-1 τον Ολυμπιακό που ετοιμάζεται για τους… καύσωνες
Η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και κατέλαβε την 2η θέση στην κατάταξη των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, με τους «ερυθρόλευκους» να αρκούνται στην 4η και τελευταία θέση μετά τη νίκη του Αρη επί του ΠΑΟΚ. Έτσι, οι Πειραιώτες είναι υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για το Europa League στα μέσα Ιουλίου.
Η ΑΕΚ νίκησε 2-1 τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ και κατέλαβε την 2η θέση στην κατάταξη των πλέι οφ της Σούπερ Λιγκ, με τους «ερυθρόλευκους» να αρκούνται στην 4η και τελευταία θέση μετά τη νίκη του Αρη επί του ΠΑΟΚ. Έτσι, οι Πειραιώτες είναι υποχρεωμένοι να ξεκινήσουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για το Europa League στα μέσα Ιουλίου.
Η «Ένωση» προηγήθηκε δύο φορές με τους Μανωλά (6′), Μπλάνκο (54′), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Γιάννη Παπαδόπουλο (10′).
Μεγάλος πρωταγωνιστικής της ΑΕΚ ήταν ο Σεμπάστιαν Σάχα που γλίτωσε τα… εμφράγματα με δύο μεγάλες επεμβάσεις στις καθυστερήσεις.
Η ΑΕΚ πέτυχε αυτό που ήθελε και δεν ήταν άλλο από το γρήγορο γκολ, με τον Μανωλά στο έβδομο μόλις λεπτό. Κάτι που ξεσήκωσε θύελλα πανηγυρισμών στις τάξεις των γηπεδούχων, τόσο για το προβάδισμα όσο και για το γεγονός ότι ήρθε από τη φετινή αποκάλυψη των «κιτρινόμαυρων», ο οποίος πραγματικά εκστασιάστηκε. Ο νεαρός κεντρικός αμυντικός αφιέρωσε το παρθενικό του τέρμα, φιλώντας τον Δικεφάλου στη φανέλα.
Ενός κακού, μύρια έπονται…Ωστόσο το παιχνίδι ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά αργότερα για τον ίδιο, καθώς λίγο μετά το τέρμα που σημείωσε, ένιωσε έντονες ζαλάδες, που δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει. Καταλυτικό ρόλο φαίνεται πως έπαιξε και το δυνατό μαρκάρισμα του Κώστα Μήτρογλου στο δεύτερο λεπτό, που άφησε τον 19χρονο πεσμένο στο τερέν για αρκετή ώρα.
Η αποχώρηση του Μανωλά, δεν ήταν το μοναδικό κακό για την ΑΕΚ, καθώς ο Ολυμπιακός έφερε το ματς στα ίσια στο 10′ με τον Γ. Παπαδόπουλο, που εκμεταλλεύτηκε το κενό στον χώρο που κάλυπτε ο αμυντικός της ΑΕΚ. Το 1-1 ήταν και το σκορ του πρώτου μέρους, με την ΑΕΚ να χάνει δύο σημαντικές ευκαιρίες με Μπλάνκο και Λεονάρντο και τον Ολυμπιακό να παίζει έξυπνα και πολύ επικίνδυνα την κόντρα.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν στην επανάληψη ακριβώς όπως και στο πρώτο μέρος, πιέζοντας από το πρώτο δευτερόλεπτο τον αντίπαλο. Και αν οι ευκαιρίες των Μπλάνκο, Νέμεθ, Σκόκο μέχρι το 50′ δεν βρήκαν στόχο, την λύση έδωσε ο Μπλάνκο στο 52′, βάζοντας μπροστά την ομάδα του με αριστερό κεραυνό στην αριστερή γωνία του Πάρντο.
Η επιστροφή του ΑλεξόπουλουΤο προβάδισμα έδωσε στην ΑΕΚ και την πρωτοβουλία των κινήσεων μεταφέροντας το άγχος στον Ολυμπιακό, που δυσκολευόταν να βρει χώρους προς την εστία του Σάχα, με τη μπάλα στο έδαφος.
Στο 76ο λεπτό, ο Γιώργος Αλεξόπουλος πάτησε και πάλι το χόρτο του ΟΑΚΑ, έπειτα από έναν χρόνο απουσίας και μετά από το παιχνίδι με την Λάρισα για περυσινά πλέι-οφ. Ο πολύπειρος κεντρικός αμυντικός αποθεώθηκε από τον κόσμο, την ώρα που στο παιχνίδι περνούσε και ο νεατός Γιάννης Φετφατζίδης αντί του Γιώργου Γκαλίτσιου.
Στο 83ο λεπτό έγινε η φάση του αγώνα, καθώς το ΟΑΚΑ σηκώθηκε στο πόδι για φάουλ του Κ. Παπαδόπουλου στον Νέμεθ στο ύψος της περιοχής του Ολυμπιακού, το οποίο δεν δόθηκε ποτέ και στην εξέλιξη της φάσης οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση. Ο Γιάχιτς γύρισε τη μπάλα προς τα πίσω, δίνοντάς της πορεία για το τέρμα, αλλά ο Σάχα με εκπληκτική απόκρουση αποσόβησε τα χειρότερα!
Η ισοφάριση δεν ήρθε ούτε στο 89′, όταν ο Στολτίδης σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε χιλιοστά άουτ! Το θρίλερ όμως δεν τελείωσε εκεί, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν νέα απίστευτη ευκαιρία στις καθυστερήσεις, όταν ο Αβραάμ Παπαδόπουλος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Σάχα.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
7′ ΓΚΟΛ 1-0: Σέντρα του Μπλάνκο από δεξιά, ο Μανωλάς μέσα στην περιοχή, κατέβασε τη μπάλα και με κοντινό πλασέ νίκησε τον Πάρντο που έδειξε να αιφνιδιάζεται.
10′ ΓΚΟΛ 1-1: Στην κόντρα ο Ολυμπιακός με τον Όσκαρ να βγάζει εξαιρετική κάθετη πάσα στον Γιάννη Παπαδόπουλο και αυτός με ψύχραιμο πλασέ νίκησε τον Σάχα και ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους.
20′ Σέντρα του Λαγού από αριστερά, ο Λεονάρντο έκανε απευθείας το σουτ μέσα από την περιοχή και δεξιά, η μπάλα ψηλά άουτ.
26′ Ο Λεονάρντο έβγαλε ωραία κάθετη πάσα για τον Μπλάνκο, αυτός μπήκε στην περιοχή του Ολυμπιακού, αλλά σούταρε ψηλά άουτ.
28′ Ο Μήτρογλου έφυγε στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, βγήκε μόνος απέναντι από τον Σάχα, αλλά ο βοηθός τον υπέδειξε λανθασμένα ως οφ σάιντ.
31′ Ο Νέμεθ βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού με πλάτη στην εστία, γύρισε έκανε το σουτ στη γωνία, η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.
44′ Καλό σουτ του Στολτίδης έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, ο Σάχα μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.
48′ Καλή σέντρα του Λεονάρντο από δεξιά, ο Μπλάνκο με επιτόπιο άλμα στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού πήρε την κεφαλιά, η μπάλα άουτ.
50′ Δυνατό σουτ του Νέμεθ έξω από την περιοχή, ο Πάρντο έδιωξε προσωρινά, ο Σκόκο έγινε ξανά κάτοχος της μπάλας πλάσαρε με όλη του την άνεση, αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ισπανού πορτιέρο του Ολυμπιακού.
54′ ΓΚΟΛ 2-1: Φάση διαρκείας στα καρέ του Ολυμπιακού, όταν αρχικά ο Νέμεθ έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Μπλάνκο μέσα στην περιοχή και αυτός με νέο σουτ έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία του Πάρντο, ο οποίος είχε κάνει μερικά βήματα προς τα έξω και δεν είχε καλή θέση.
83′ Σέντρα μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, ο Φετφατζίδης πήρε την κεφαλιά και ο Σάχα που ήταν εκτός εστίας κατάφερε να γυρίσει το κορμί του και να διώξει σωτήρια σε κόρνερ.
86′ Ο Νέμεθ έδωσε στον Μπλάνκο, αυτός έξω από την περιοχή σούταρε, ο Πάρντο έδιωξε με τις γροθιές.
87′ Ωραίος συνδυασμός Λεονάρντο – Γεωργέα, βγήκε η σέντρα από δεξιά, ο Νέμεθ έκανε το πλασέ στην κίνηση, η μπάλα άουτ.
90′ Ο Μήτρογλου κέρδισε μια κεφαλιά μέσα στην περιοχή της ΑΕΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Όσκαρ, αυτός σούταρε, η μπάλα μόλις άουτ.
92′ Μακρινή μεταβίβαση από δεξιά, ο Αβραάμ Παπαδόπουλος προσπάθησε για την προβολή πάνω στην κίνηση, δεν βρήκε καλά τη μπάλα, η οποία κυλούσε αργά – αργά προς τα δίχτυα, αλλά την τελευταία στιγμή ο Σάχα μπλόκαρε πάνω στη γραμμή!
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Κάκος (Κέρκυρας)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαντούκα, Νέμεθ, Γιάχιτς, Λαγός – Μήτρογλου, Γ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Ραούλ Μπράβο
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Γεωργέας, Μανωλάς (17′ Λεονάρντο), Γιάχιτς, Γκέντσογλου (76′ Αλεξόπουλος), Λαγός, Καφές, Μαντούκα, Νέμεθ (88′ Καράμπελας), Σκόκο, Μπλάνκο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπόζινταρ Μπάντοβιτς): Πάρντο, Πάντος, Ραούλ Μπράβο, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Στολτίδης, Γκαλίτσιος (75′ Φετφατζίδης), Λεντέσμα, Γ. Παπαδόπουλος, Όσκαρ, Μήτρογλου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνάντηση Βαρδακαστάνη με Σπυρόπουλο στη Χαριλάου Τρικούπη – «Καλό αγώνα»
- Μπαρτζώκας: «Θα είναι μια σκληρή σειρά με τη Μονακό – Μπορεί να σκοράρει με κάθε τρόπο ο Βεζένκοφ»
- Παγκράτι: Οδηγός μηχανής επιτέθηκε και έσπασε το πόδι 23χρονης γιατί δεν μπορούσε να περιμένει να παρκάρει
- Λειτουργούν οι απαγορεύσεις των social media; Το πείραμα της Αυστραλίας δείχνει να απέτυχε
- Γερμανική Κατοχή: Ο Γολγοθάς του έθνους
- Παράλαβε ό,τι θέλεις, όποτε θέλεις…. τώρα με BOX NOW μόνο με 1€!




