Η Σίκινος
Η μοναδική αρχιτεκτονική της Χώρας και τα τοπικά προϊόντα όπως το μέλι, το τυρί και το παστέλι ξεχωρίζουν. Παρά τους λιγοστούς κατοίκους το νησί διαθέτει μέχρι και λύκειο και έχει ζωντανή ατμόσφαιρα.
ΧΩΡΑ
Η πρωτεύουσα του νησιού έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός και θεωρείται από τους ωραιότερους οικισμούς των Κυκλάδων. Ο μοναδικός δρόμος του νησιού που οδηγεί σε αυτήν ξεκινά από την Αλοπρόνοια. Η Χώρα αποτελείται από τις συνοικίες Κάστρο και Χωριό που προσφέρουν εκπληκτική θέα προς τα γειτονικά νησιά. Χαρακτηριστικό γνώρισμα του Κάστρου είναι τα πανέμορφα καλντερίμια και η εκκλησία της Παντάνασσας που χρονολογείται από το 1787 με τις εξαιρετικές μεταβυζαντινές εικόνες. Επισκεφθείτε οπωσδήποτε το Βυζαντινό Μουσείο που φιλοξενεί βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες, το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, που δεσπόζει σαν κάστρο πάνω στο λόφο, καθώς και το Λαογραφικό Μουσείο, το οποίο στεγάζεται σε ένα παλιό ελαιοτριβείο στο Χωριό.
Πληροφορίες, τηλ.: 22860 51238
ΑΛΟΠΡΟΝΟΙΑ
Το μικρό ψαροχώρι είναι το λιμάνι του νησιού και απέχει μόλις 3,5χλμ. από τη Χώρα. Διατηρεί αναλλοίωτη την παραδοσιακή του φυσιογνωμία του με τα χαρακτηριστικά κατάλευκα σπίτια και για τα λιγοστά ταβερνάκια του. Είναι ένας τόπος απόλυτης ηρεμίας που αντιστέκεται σθεναρά στην εισβολή του μαζικού τουρισμού.
ΕΠΙΣΚΟΠΗ
Απέναντι από την Αρχαία Σίκινο, 4 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Χώρας, βρίσκεται η Επισκοπή. Σήμερα, στην περιοχή κυριαρχεί ο ναός της Κοίμησης της Θεοτόκου, ο οποίος ανεγέρθηκε στα θεμέλια ενός παλιότερου ιερού πιθανότατα αφιερωμένο στον Απόλλωνα Λίγο πιο δίπλα, θα συναντήσετε το βυζαντινό παρεκκλήσι της Αγίας Άννας καθώς και ερειπωμένα κτίσματα από ένα μοναστήρι του 17ου αιώνα.
Περιοδικό «Αγροτουρισμός»
- Ιαπωνία: Ο Τραμπ εύχεται στην Τακαΐτσι «μεγάλη επιτυχία στην εφαρμογή του συντηρητικού προγράμματός» της
- Σουδάν: Τρεις πολύνεκρες επιθέσεις εναντίον κέντρων υγείας μέσα σε μια εβδομάδα στο Κορντοφάν
- Κολομβία: Τουλάχιστον 13 νεκροί εξαιτίας ασυνήθιστων για αυτήν την εποχή ισχυρών βροχοπτώσεων
- Κούβα: Δύο πολεμικά πλοία με ανθρωπιστική βοήθεια στέλνει το Μεξικό
- Ο Τραμπ διαβεβαιώνει πως θα υποδεχτεί τον Σι Τζινπίνγκ «προς το τέλος της χρονιάς» στον Λευκό Οίκο
- Πορτογαλία: Σαρωτική νίκη του σοσιαλιστή Σεγκούρο στις προεδρικές εκλογές έναντι του ακροδεξιού Βεντούρα

